Kecskesajtos kifli recept
A Kecskesajtos kifli hozzávalói:1 kg liszt
1 kocka élesztő
1/2 l tej
2 dl étolaj
1 tk cukor
1 ek só
A Kecskesajtos kifli elkészítési módja:
Az élesztőt megfuttatjuk a 1/2 l langyos, cukros tejbenm összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és 1/2 órát pihentetjük. Közben a kecskesajtot lereszeljük, vagy felaprítjuk és még villával összetörjük.Ha nagyon száraz adhatunk hozzá kis tejfölt. Ízlés szerint ízesíthető petrezselyemmel, kaporral, bazsalikommal. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A cipókat kb. 1/2 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A köröket 16 egyenlő körcikkre osztjuk. Az íves részébe rakjuk a tölteléket. A körcikk csúcsa felé feltekerjük kifli alakúra. Tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és ott még 1/2 órát kelesztjük.Előmelegített sütőben kb fél órát sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. márc. 31. 07:34
A kecskesajtos kifli elkészítési módja és hozzávalói.