Burgonyás szilvás gombóc recept
A Burgonyás szilvás gombóc hozzávalói:1 kg burgonya,
10 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 evőkanál olaj,
1 kiskanál só.
szilva
cukor
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
tejföl
A Burgonyás szilvás gombóc elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk ,minden négyzetre egy kisebb kimagozott szilvát teszünk, és gombóccá formázzuk. A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és fahajjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral meghintjük ízlés szerint. Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.
Lehet mellé tejfölt adni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 17. 08:39
A burgonyás szilvás gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.