Gazdag nugát szelet recept
A Gazdag nugát szelet hozzávalói:35 dkg cukor
35 dkg méz
5 tojás fehérje
két nápolyi szelet lap
35 dkg mogyoró
dió
aszalt gyümölcs (vagy koktél cseresznye)vegyesen.
A Gazdag nugát szelet elkészítési módja:
A cukrot és a mézet 1,5 dl vízzel összekeverjük, és egy serpenyőben addig forraljuk, amíg karamellizálódik, és a habja elfő. Hűlni hagyjuk néhány percet, addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belecsurgatjuk a karamellizált masszát, folyamatosan verjük habverővel. Majd belekavarjuk a gyümölcsöket. Az egyik nápolyi lapra rákenjük a habot, és befedjük a másik lappal. Hűvös helyre tesszük dermedni.
Ha keményebb tölteléket szeretne valaki, növelje a cukor mennyiségét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 16. 06:05
A gazdag nugát szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.