Kb. 2 éve kitöröltem pár képet, a lomtárból is. Nem lehet valahogy visszahozni? (tudásbázis)
A visszaállító programok működésének alapja: törlés/formázás után az adatok fizikailag még nem törlődnek a lemezről, a bitek érintetlenül ott maradnak, ezért egy jó program ezeket még megkeresheti és összerakhatja belőlük a fájlokat, de csak egy esetben: ha azóta az operációs rendszer nem írt semmit azokra a helyekre.
Mivel a Windows (feltételezem, hogy a kérdezőnek ez van) szeret összevissza írni a lemezre (emiatt is van szükség a töredezettségmentesítő programokra), ezért ki merem jelenteni, hogy a winchestere a két év alatt már sokszor tele lett írva, az elejétől a végégig, ergo semmilyen program nem állítja vissza a keresett adatokat.
Egyébként a neten lehet találni jó szoftvereket, ingyeneseket is, általában használhatók pendrive-hoz is, valamint memóriakártyákhoz, de nem két év múltán... Illetve csak akkor, ha a két év alatt szinte semmit nem volt használva az adathordozó :)
Mi a fényképezőgépbe való memóriakártyáról töröltünk le képeket véletlenül. Azt nem lehet valahogy visszacsinálni?
Nincs valami jó ötleted?
További ajánlott fórumok:
- Ha lenne egy pillanat, amit visszahozhatnál az életedből...?
- Olyan FÉRFIAKAT keresek, akik szerelmi kötéssel, mágiával sikeresen visszahozták életükbe azt a nőt aki elhagyta őket?
- Ha egyszer kitöröltem egy képet a gépből, azt vissza lehet még hozni valahogy?
- Ami a lomtárból ki van törölve, nem lehetséges valahogyan visszaállítani?
- Töröltem képet a gépemről, lomtárból is, de szeretném visszahozni! Hogy kell? Vissza lehet hozni?
- Ha véletlenül kitöröltem egy hosszabb bejegyzést, azt valahogyan vissza lehet állítani?