Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Karsai Dániel lett az év embere fórum

Karsai Dániel lett az év embere (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
272. michelle.r (válaszként erre: 271. - Smaragdzöld 🐉)
aug. 8. 16:15
Igen, láttam a hírt, nagyon megrázott. Talán pont két éve még normális élete volt. 🥲
271. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 83. - Michelle.r)
júl. 24. 18:23

Dunavölgyi Erzsébetnek már semmi sem fáj, meghalt.

De ugyanúgy megkönnyeztem ezt a videót most is, mint januárban, amikor Micheller.r feltette.

270. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 264. - Channa*)
jún. 18. 09:24

Megnyugtatlak: nyugodt vagyok. Tegnap óta most, néhány perce jöttem fel az oldalra.

Ezek után, amit most megint idefirkantottál, egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondolsz. Ismét - mint sokadszor - pont te vagy az, aki csak tolod a dumát, de alátámasztani most sem tudod semmivel az állításodat.

Többen írtuk már (Timycat, 55Judit és Hottie), hogy szó sincs egyikünk részéről sem befolyásolásról.

Akkor most ki az, aki csak mondja, mondja a magáét?

Gondolkozz egy kicsit! Elég furcsa lenne, ha csupán a véleményemmel befolyásolni tudnék bárkit is.

Kár, hogy ennyire csökönyös vagy.

269. 55Judit
jún. 17. 12:41
Ámen!🙂
268. aranyeso3 (válaszként erre: 265. - 55Judit)
jún. 17. 12:31
Akkor utolag es utoljara beszurom,hogy nem tudom kicsoda Karsai Daniel leven,hogy nem elek otthon nem kovetem nyomon napiszinten a mediat,en magarol az eutanaziarol foglaltam allast de mint irtam,semmi bajom masok dontesevel,ha jogilag elfogadotta valik es vannak akik elni akarnak vele az sem zavar,en a magam oldalarol szemlelven irtam velemenyt ami kulonbozik itt tobbekevel....de ugye ez nem baj?!
267. Channa* (válaszként erre: 266. - 55Judit)
jún. 17. 12:02

Én se szeretnélek megbántani!

És ez megint élő példája annak, hogy sokadszorra is leírjátok, hogy ti miért szeretnétek.

Én elfogadom az érveiteket, de elsőre is sikerült megértenem, nem kell sokadszorra is leírni ugyan azt!

266. 55Judit (válaszként erre: 264. - Channa*)
jún. 17. 11:58

Nem bántanálak semmi pénzért, csak egy észrevétel: Az eutanázia csak annak jó, aki élni szeretne vele. Én nem látom hogy bárki bárkit rá akarna beszélni hogy értsen egyet az engedélyeztetéssel. Én amellett vagyok hogy legyen választási lehetőségünk, és elfogadom azt is, aki nem szeretné hogy számára legyen majd ilyen lehetőség. De megjegyzem, sokaknak jól jönne mikor csak fekszik tele felfekvéssel, etetik, pelenkázzák. (Vagy nem.) Stb.

Nekem jól jönne ha választhatnék aközött hogy ezt kérem, vagy a távozást méltósággal még ez előtt.

265. 55Judit (válaszként erre: 263. - Aranyeso3)
jún. 17. 11:52

Mindenki elfogadja a te véleményedet is, de akkor ne írjál úgy, mintha nem tudnád miről beszélünk. Jogod van nem egyetérteni az eutanáziával, de ettől még másoknak meg lehetne adni a választás lehetőségét. Neked ne legyen majd választási lehetőséged. Ha mégis lenne, te ne kérjél eutanáziát, bármennyire is szenvedsz. Ennyi.

Senki nem azt mondja itt tegyék kötelezővé hogy mindenkinek kérni kelljen. Csak a választás lehetőségéről beszélünk, és nem értem miért probléma az bárkinek, ha egy szenvedő halálos betegnek van lehetősége minden emberi méltósága elvesztése előtt távozni ha ezt kéri.

264. Channa* (válaszként erre: 248. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 17. 11:14

Csak, hogy megnyugodj!

Konkrétan nem azt írod/írjátok, hogy gondoljam én is azt, amit ti, hanem csak mondod és mondod, hogy mennyire jó az eutanázia, magyarázod másoknak, hogy szerinted/szerintetek miért jó is ez és ezzel próbálod mások véleményét befolyásolni még akkor is, ha te nem gondolod azt, hogy ezt teszed.

jún. 17. 10:57

Judit55, tudom mi az eutanazia apolono voltam es dolgoztam egy ideig elfekvoben Nemetorszagban pedig muvesekezlo allomason ami szinten magaert beszel.Igazatok van abban amivel en is egyetertek,hogy mindenkinek joga van ugy kezelni az eletet ahogy jonak latja nem itelkezem de ez az eut.hoz valo viszonyulasomon nem valtoztat.A youtubeon vannak videok amerikai birosagokrol amikor kihirdetik a halalos iteletet,es egy elitelt se tapsol es jar oromtancot amiert a halasorra kerul pedig a borton legyen az barhol nem egy leanyalom. Mindenesetre ha orvos lennek es felkernenek a halalos szurira biztos nem tudnam megtenni se az infuziot kirantani senki karjabol mert ugy hiszem nincs jogom mas eletet kioltani semmilyen formaban.

De ez csak az en velemenyem.

262. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 257. - Regin_a)
jún. 17. 09:45

Ezt a filmet nem láttam.

A "Mielőtt megismertelek" viszont megvan. Az is elgondolkodtató.

261. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 259. - Aranyeso3)
jún. 17. 09:32

Én pedig azt köszönöm, hogy annak ellenére, hogy ütközik a véleményünk, elfogadó vagy.

Ami a vitába szállást illeti - nyugodtan szállj vitába, bármely témában. Ha van véleményed, nyugodtan írd le. A vita önmagában egyáltalán nem negatív dolog. Amikor már átcsap valaki/valakik részéről értetlenkedésbe, akkor már meddő vita. Ha átcsap sértegetésbe, minősíthetetlen szócsatába, az már nem vita, az értelmetlen vitatkozás.

Egymás győzködése megint csak értelmetlen. Feltételezhetően értelmes emberek osztják meg a véleményüket bármely témában, a saját álláspontjuk szerint. Mégis vannak olyanok, akik azt képzelik, hogy azok, akik más véleménnyel vannak, mint ők - rájuk akarják erőszakolni a véleményüket. És elmondják újra, újra, és újra.

A vélemény, az vélemény. Nem azt jelenti, hogy csak nekem lehet igazam. Vagy fordítva. De neked ezt nem kell magyaráznom. Te ezt jól látod. A reakciód sok mindent elmond rólad. 😊 Attól függetlenül mondom ezt, hogy másként látjuk az eutanázia kérdését.

260. 55Judit (válaszként erre: 247. - Aranyeso3)
jún. 17. 08:50

Nem. Az eutanázia arról szól, hogy maga a beteg kérheti a saját halálba segítését. Ahol van ilyen, orvosok íratják alá vele a nyilatkozatot, mielőtt ellenőrízték, teljesen tudatában van-e annak amit tesz. A későbbiekben többször is meg kell erősítenie a kívánságát. A végén orvoscsoport dönt arról hogy megkapja-e az engedélyt az eutanáziára vagy nem.

Tehát nem egy kisállatról van szó amit ha sajnál a gazdi elviszi elaltatni. Emberekről van szó, és az ő saját lehetőségeikről amit aztán egyénileg bírálnak el vagy megkapja, vagy nem. vannak kritériumok.

Ha nem pártolod az eutanáziát, nem kell hogy élj a lehetőséggel ha lesz ilyen akkor se. Oké! De igenis a törvénynek engedélyeznie kell, hogy minden ember maga dönthessen arról hogy méltósággal akar-e távozni, vagy kiszolgáltatottan, méltóságát elveszítve kínok között.

259. aranyeso3 (válaszként erre: 248. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 16. 20:22
Koszonom a reakciod,csak veletlenul belecsoppentem a temaban es leirtam a velemenyem ahogy tobben is.Nem szandekozom vitaba szallni senkivel se gyozkodni hisz mindenkinek szive joga velemenyt formalni ugy ahogy azt gondolja legyen az barmi es en a magam reszerol tiszteletben tartom mert nem vagyunk tokeletesek es lehet tevesen latom akar ezt akar barmi mast.
258. timycat (válaszként erre: 246. - Channa*)
jún. 16. 18:02

Rád valamit is tukmálni.... 😂

Nem minden rólad szól, csak bicskanyitogató a tudatlanság és a sértett hordàzás együtt. De nem baj.

257. Regin_a
jún. 16. 17:12

Most látom, ezt a témát már megfilmesitették

[link]

256. 55Judit (válaszként erre: 249. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 16. 16:44
Így van. A bocsánatkérés ellenére továbbra is egy tapló marad.
255. Regin_a
jún. 16. 16:34

Svájc és az egykori szép fiú

[link]

254. Regin_a
jún. 16. 16:28

[link]

Szerintem ezt nem kellene

253. Regin_a (válaszként erre: 245. - 55Judit)
jún. 16. 16:26
252. birebora (válaszként erre: 251. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 16. 16:18
Én sem tudom. Engem sem is érdekel.
251. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 250. - Birebora)
jún. 16. 15:59
Mindentől függetlenül most hallottam róla először. Azt sem tudom, ki ő. Egyelőre pont elég ennyi. Még sok is.
250. birebora (válaszként erre: 249. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 16. 15:51
Nem is értem, hogy léteznek ekkora érzéketlen tahó "emberek"
249. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 245. - 55Judit)
jún. 16. 15:42

Nem kellett volna meggondolatlanul beszélnie. Még szép, hogy bocsánatot kért! Ennek a bocsánatkérésnek azért közel sincs olyan ereje, mint az idiótasággal felérő dumájának, ami megelőzte a bocsánatkérését.

A "nagy" influenszer...

248. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 247. - Aranyeso3)
jún. 16. 15:33

Nincs azzal semmi probléma, hogy nem vagy eutanáziapárti. Rajtad kívül sokan mások sem.

Véleményt mondasz, mint itt sokunk.

Jómagam is csak a véleményemet mondom. Bár Channa* váltig állítja, hogy én rá akarom erőltetni a gondolataimat másokra. Nyilván erről szó sincs. Azóta hallgat, amióta kértem, hogy idézzen már tőlem olyat, ahol bárkire rá akartam erőszakolni gondolataimat, véleményemet. Na, bocsánat, ez csak mellékzönge volt, kicsit kitértem, nézd el nekem.

Azok a betegek, akiket te gondoztál, nagy valószínűséggel nem voltak olyan állapotban, mint pl. Karsai Dániel. Ha már a topic róla nyílt, csak őt tudom példaként említeni. Viszont nagyon sok ember szenved pont abban a betegségben, amiben ő is. Ő tisztában van azzal, hogy mi vár rá. Nincs remény. Ez a "remény hal meg utoljára" sablonszöveg, ami néha még jópofának is tűnhet. De nem Karsai, sorstársai, és más, olyan betegek esetében, ahol kínok kínjával ér véget az életük.

Az pedig, hogy "Az eutanaziarol inkabb azok az egeszseges hozzatartozok dontenek akiknek mar kin a masik kinja." - teljesen eltorzult gondolat.

Írtam korábban, hogy ha eljön az idő, hogy hazánkban legális lesz az eutanázia, azt nagyon alapos, mindenre kiterjedő, átfogó vizsgálat fogja megelőzni.

Az öngyilkosság nem az eutanázia gondolatkörébe tartozik, bár értem, hogy miért említed azt is.

Sokan felteszik azt a bugyuta kérdést is, hogy Karsai Dániel miért nem lesz öngyilkos. Az ilyen emberekre mondom, hogy azt sem tudják, miről beszélnek.

Remélem, te nem gondolod, hogy rád akarom erőltetni a gondolataimat.

Érzékeny téma ez, nem csoda, hogy megoszlanak a vélemények.

jún. 16. 15:11
Nem vagyok eutanazia parti.Gondoztam sulyos es haldoklo betegeket de egyik se akart meghalni hanem kapaszkodott foggal koromnel az eletbe es a remenybe mert a remeny hal meg utoljara.Az eutanaziarol inkabb azok az egeszseges hozzatartozok dontenek akiknek mar kin a masik kinja.Es valljuk be,hogy ongyilkossag amire vkik kitalaltak egy hamis frazist es gyilkossag mert az ongyilkos is gyilkos mivel megol egy embert vagyis kiolt egy eletet.
246. Channa* (válaszként erre: 243. - Timycat)
jún. 16. 12:11

Értem én! Ha csak azt nézzük, hogy nekem kell e félnem, akkor hajrá! Legyen eutanázia!

Az sem én vagyok, akit öngyilkosságnak álcázva, kinyiffantanak.

De, rám akarjátok erőltetni, hiszen most is tukmálod rám a véleményedet….

245. 55Judit
jún. 16. 07:33

Döbbenetes!

"Karsai Dániel kapja be, és vegyen be két doboz Xanaxot” – Így fakadt ki a Megafon-influenszer"

Bár utána elnézést kért, de ez a mondat valószínűleg azonnal mélyen beleégett mindenki lelkébe aki hallotta vagy olvasta.

[link]

244. timycat (válaszként erre: 229. - 55Judit)
jún. 15. 22:11
Az EJEB nem EU intézmény. Ugye az egyik ok az lett hogy majd visszaélésszerűen gyakorolják.... hát nem tudom, az merült fel bennem, hogy a visszaélés lehet nem merült volna fel vagy nem ilyen súllyal ha nem egy ilyen csodás jogállam lett volna a legalizálás kötelezettje.
243. timycat (válaszként erre: 219. - Channa*)
jún. 15. 22:04

Hogy nem lehet érteni a különbséget a lehetőség és a kötelezettség között???

A fac se akar rád erőltetni semmit, de pl én nem akarnék magatehetetlen szenvedni, pedig a te "hordád" jelen állás szerint ezt erőltetné rám, mondván ha a szenvedéstől félek akkor gyilkoljam le magam önkezűleg mielőbb.

Bennem nincs félelem amiatt hogy majd a férjem vagy gyerekem csalárd megfontolásból jogszerűen el akar tetetni láb alól ha útban leszek, így semmi okom nincs ellenezni a legalizálást.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook