Sajnálom Karsai Dánielt és a többi súlyos beteget... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ez a passzív személyi elv, nem szvsz.
Btk. 3. § (2) "A magyar büntető törvényt kell alkalmazni.....
b) a magyar állampolgár, a magyar jog alapján létrejött jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb jogalany sérelmére nem magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre is, amely a magyar törvény szerint büntetendő.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott esetekben a büntetőeljárás megindítását a legfőbb ügyész rendeli el.”
Csak egy mondat erejéig az én véleményem:
A "felső vezetés" ha konfliktust akar megoldani egymás között, nem a katonákat/lakosságot kéne hogy milliószám leölessék egymással. Meccseljék le egymás között a vezetők! A lakosságnak semmi köze az ő hatalmi harcukhoz. Szerintem.
Aki.... elfogható és büntethető."
Szerintem meg nem. Holland/Svájci orvos ha idejönne Mo-ra letartóztathatnák. SZVSZ. nem!
egy ilyen törvényhozást, változtatást véghez vinni évekig tart."
Időnkánt olvasom hogy az Alkot6mány bíróság X ideig ült egy beadványon
Ne mondja senki hogy annyi ügyük van hogy évekig kell várni a döntésükre
Más ügyben fordultam a járási országgyűlési képviselőnkhöz joghézag kiküszöbölése miatt. Választ sem kaptam
Karsai ügyére vissza, ha a kutyám gyógyithatatlan beteg simán elaltatja az állatorvos
Az embert meg körbeülik az orvosok és némán nézik ahogy haldoklik
aZ IS TERMÉSZETES HOGY A VILÁG TÁJAIN EMBEREK HALNAK MEG HÁBORÚBAN A FELSŐ VEZETÉS ÉRDEKÉBEN PARANCSÁRA
Ebben a helyzetben meg "humánusak" a törvényhozók és az orvosok
Gyűjtés kellene hogy olyan országba mehessen ahol legális az eutanázia
Úgy gondolom, hogy ott a magyar törvények nem érvényesek/tévedhetek/
Aki segít neki kijutni az a személy hazatérve itthon büntetendő lenne. Sőt az a külföldi személy is, aki jelenleg is hazája szabályai szerint jogszerűen segít eutanáziát végrehajtani, ha magyar földre lép magyar hatóságok által elfogható és büntethető.
Mélységesen felháborított a kormánynak az az álláspontja, hogy az lenne a megoldás, hogy addig hajtsa végre az öngyilkosságot az érintett, amíg ezt önállóan, segítség nélkül megteheti, pl Dániel esetében ez az jelentette volna, hogy már 1-1,5 évvel ezelőtt, tehát még bőven akkor amikor még örömét lelte az életben kellett volna végrehajtania az öngyilkosságot. Ergo bárki aki fél a kiszolgáltatottságtól mielőbb nyiffantsa ki magát, mert ugye az élet kiszámíthatatlan és az államra aztán ne számítson senki, ezt már nem csak az öngyilkosságra, hanem a romokban lévő egészségügyre, a soha nem volt szociális hálóra is értem.
Felháborító, pökhendi és lelketlen hozzáállás ez az élethez azoktól akik az élet szentségéről, sérthetetlenségéről papolnak.
"Tegnap az alábbi levelet juttattam el a Köztársasági Elnök úrnak. Bízom érdemi válaszában.
Tárgy: A Novák Katalin köztársasági elnök asszonynak felvetett kegyelmi jogkör gyakorlására vonatkozó javaslat megújítása
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!
Ahogy arról talán Ön is értesült, idén január 15-én személyesen volt alkalmam felvetni Novák Katalin köztársasági elnök asszonynak a kegyelmi jogkör gyakorlására vonatkozó javaslatomat. Örömömre szolgált, hogy Elnök Asszony részéről nyitottságot tapasztaltam, ám az ismert közéleti események elsodorták az akkor ígéretesnek indult párbeszédet is.
Az ügy azonban mit sem vesztett jelentőségéből, ezért azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy folytassuk ott a párbeszédet, ahol Novák Katalinnal kényszerűen abbahagytuk.
Javaslatom január óta változatlan: azt kérem Öntől, mint Magyarország köztársasági elnökétől, hogy tegyen nyilvános nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat a magyar állampolgárokat, akik olyanoknak segítenek az eltávozásban, akik gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvednek, és emiatt elviselhetetlen mértékű fizikai és mentális szenvedésnek vannak kitéve.
Annak érdekében, hogy az elnöki kegyelmet véletlenül se lehessen visszaélésszerűen alkalmazni, azt is javaslom, hogy állítson fel egy bizottságot, amely a kegyelmezési ügyekben segítené Önt az egyedi ügyek elbírálásában.
Úgy vélem, hogy az általam javasolt vállalások, ha tökéletes és végleges megoldást nem is kínálnak az életvégi döntések meghozatalához való jog kapcsán, jelen jogszabályi környezetben jelentős előrelépést jelentenének. Mivel a köztársasági elnöki kegyelem ilyen típusú gyakorlása morálisan teljesen indokolt, kiváló lehetőség lenne a kegyelmezési jogkörben megrendült bizalom helyreállítására is.
Előre is köszönöm, ha megfontolja javaslataimat. Ha nyitott volna rá, örömmel állok rendelkezésére egy személyes találkozó keretében is.
Válaszát várva tisztelettel,
dr. Karsai Dániel
Szép napot mindenkinek!"
További ajánlott fórumok:
- Túl sok a kefírgombám..kidobni sajnálom, mihez kezdjek vele?
- Van egy kedves, ám félénk férfiismerősöm. Sajnálom őt, adjatok tanácsot kérlek!
- Szegény Molnár Gusztáv, nagyon sajnálom. Nem mennek jól a...
- 1550 Ft-os menüt veszek, nem sajnálom rá a pénzt. Főleg,...
- Irtó náthás a kollégám, nagyon sajnálom, hogy így kell...
- Azt hiszem, sose növök fel. Egyszerűen sajnálom mindenre a...