1550 Ft-os menüt veszek, nem sajnálom rá a pénzt. Főleg,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem vehetsz ki egy gyufából épült házikó aljából egy szál gyufát, hogy az ne dőlne össze.
Na, mindegy...
Ez nem hirtelen variálás. Hány évtizede van sz.r a palacsintában?
Persze, hogy átlépték a küszöböt mi meg hagytuk. Sehol nem ilyen magas az áfa. A baj, hogy a változtatni akarás csirája sincs meg bennük.
Egy gazdaságban nem lehet hirtelen jött ötletekkel variálni, mert lehet, hogy más területeken nagyobb kárt okozunk. Lásd, az ársapka. Ezt az intézkedést biztosan nem közgazdászok találták ki, hanem politikusok.
Ahelyett, hogy az áfát csökkentenék vagy közvetlenül támogatnák a rászorulókat. A kereskedelmet, az élelmiszerpiacot forgatják ki a sarkaiból, de az áfáról nem mondanak le. Az "államnak" talán ez az egyetlen bevétele mostanában, amit minden felügyelet nélkül átcsoportosíthat a költségvetésben.
Akik ott ülnek már rég átlépték azt a küszöböt ahonnan vissza lehet fordulni. Addig toldozták, foldozták a maguk vágott lukat, hogy már nem maradt folt és egyébként is folt hátán folt már az egész takaró.
De oldalakat lehetne írni a hibákról amit megengedtünk magunknak mióta a kapitalizmust építjük.
És ez nem politika, hanem közgazdaság - nem ok a törlésre.:)
Értem, azisjó,
Hólnap is dógozol,
Vagy nem, mit főzöl hétvéginn?
Nem veszek minden nap, nem tudom, mi volt.
Vittem sonkás tejfölös tésztát.
Ha ez ilyen egyszerű lenne...!
Hosszú út vezetett idáig. Nem lehet ezt a csomót egy karddal átvágni. Ezt szépen, türelmesen vissza kell bontani.
Szerintem ott kezdődött, mikor a termelőszövetkezetek felbomlottak, a gyáraink bezártak és a külföldi befektetőket az olcsó magyar munkaerővel és adókedvezményekkel csábítottuk.
Aztán nem átszerveztük és fejlesztettük az állami vállalatainkat, hanem magánkézre adtuk.
Ráadásul drága apparátust tartunk fent. A parlamentben vajon hányan dolgozzák le a napi nyolc órát a milliós fizetésért? És cirkusz folyik csak. Kenyér már nem lesz mellé.
Jól teszed!
Ha nem kellene főznöm a többi családtag miatt, én is rendelnék, ha nem is minden nap, de heti pár alkalommal biztosan.
Jaj, bocsánatodért esedezem!
Nem tudtam, hogy itt a jóváhagyásodat kell kérni, hogy milyen témában írhatok ki vallomást, vagy indithatok fórumot.
Majd észben tartom.
Privát keresselek, vagy forumokon óhajtod, Mamuci?
Mamuci, ezért nem vallomást kellett volna kiírnod, hanem az ottani hozzászólásokhoz beírhattad volna, ahogy tették mások is;)
És hány olyan vallomás születik, ami nem is vallomás, illetve onnan jön az ihlet, hogy az előzőt citálta oda?
A tied pont ilyen.
Kötekedik a fene, csak fura, hogy egyesek nem tudnak normálisan kommunikálni.
Névvel biztos béna lenne leírni, hogy nálatok 1500 és jó. Hát nem vicces?
Nálunk egyébként kb. 2500 egy kaja, és olyan, mint egy menő étteremben.
Ja, és szoktunk ingyen is reggelizni, mert havonta x alkalommal svédasztalos reggelivel kényeztetnek minket. Éééés?
Sajnálom, a vallomások anonimak.
Ha nem köt belém, én sem támadok. De teljesen belémállt.
Elnézést, hogy közbe szólok, de így nem igazságos.
Te névtelenül "csillagom" mert a másik névvel merészel írni véleményt.
További ajánlott fórumok:
- Túl sok a kefírgombám..kidobni sajnálom, mihez kezdjek vele?
- Van egy kedves, ám félénk férfiismerősöm. Sajnálom őt, adjatok tanácsot kérlek!
- Szegény Molnár Gusztáv, nagyon sajnálom. Nem mennek jól a...
- Irtó náthás a kollégám, nagyon sajnálom, hogy így kell...
- Azt hiszem, sose növök fel. Egyszerűen sajnálom mindenre a...
- Leszámoltam a munkahelyen, mert költözök messzebbre. Sajnálom a munkámat. Hogy tereljem el a gondolataim erről?