Karikás szemek 20 évesen (beszélgetés)
Nekem meg nem ezektől vannak:)
Mozgok és alszok eleget, nem vagyok vérszegény, sőt! Nincs vashiányom. Keveset iszok, ezen edzek most:)
Előfordulhat vashiánytól, vízhiánytól, kevés alvástól és mozgáshiánytól, vérszegénységtől, veseproblémákat is jelezhet állítólag. Átmeneti karikák a menstruációtól is lehetnek. Ajánlott: sok vizet inni (2 l),7-8 óra alvás/nap, napi 1/2 óra mozgás, szemtorna, légzőgyakorlatok, pihentetni a szemet, szemborogatások, K-vitaminos krémet kenni a szemkörnyékre, és E- vitaminosat, érdemes terhesvitamint szedni (sok benne a vas).
Ezeket ajánlják, nekem speciel még nem múltak el a karikáim, de lehet, hogy vkinek azért bejön.
Nem vált be?
Akkor nem veszek. Én kenegetem ezzel az aloes valamivel és nekem halványodik. Isztok eleget?
Én most igyekszem sokat inni és lehet az segít. Nem tudom, azért lelkesen kenegetem és iszok:)
Nekem is karikásak a szemeim, bár nem táskásak, nem ráncosak, csak sötétebb a szemem körül a bőr. Sok mindent kipróbáltam, mert nálam úgy 3 éve jelentkezett ilyen erőteljesen.
Aranyér kenőcs, uborka, ricinusolaj, stb., de semmi nem segített. Sok dologra allergiás vagyok és még van betegségem is. Az orvosok nem jöttek rá, hogy mi okozza. A próbálkozást nem adom fel:)
Biztos, hogy befolyásolja az alvás mennyisége, minősége, a monitor, ha olyan munkám van, amihez nézem a monitor, vagy játszok a gépen, akkor karikásabb a szemem a megszokottnál.
Itt a hoxán ajánlotta nekem valaki az aloet, bár túl sietősen próbáltam megoldani a problémát és nem vártam meg, hogy megírja, hogy a növényről van szó, így gyorsan vettem egy aloes löttyöt, ami mintha jó lenne. Meg el kezdtem sokat inni is.
Lehet a természetes fény hiánya, vashiány is. Vagy sok olvasás, tanulás miatt.
Sajnos a fiamnak is ugyanez a problémája.(ő is '91-es) De ő sokat ül monitor előtt.:(
Nyers krumplikarikákat tegyél rá és pihenj vele egy órát.
Egy vérképet azért nem ártana csináltatnod.
Nem lehet, hogy túl sokat ülsz monitor előtt?
Lehet ok a friss levegő hiánya, vagy vérszegénység is:)
Genetika; nálam is ez van :(
Anyukád, apukád vagy valaki a családban nem szenved vele; ha igen akkor csak a korrektor segít sajnos
Sziasztok
Segítsetek! Mit csináljak akármennyit alszom, még ha magamtól kelek és nem órára akkor sem múlnak el a karikák a szemem alól. Még csak 20 múltam, ez így marad, és nem fog megszűnni? Öregszem vagy még visszafordítható?
Mit tegyek?