A sok monitornézés véglegesen táskássá, karikássá teheti a szemet? (tudásbázis)
A kék fény nemcsak a szemre, agyra "káros" (pl álmatlanságot is okozhat), öregíti a bőrt is 😕.
Ezért kellenek kékfényszűrős kütyük.
Igen, nálam tuti ez, és igen, azt is látom, hogy sokaknak semmi gondot nem okoz.
Biztos kell hozzá más is, de nekem egyértelmű, hogy ez okozza.
És inkább a védőszemüveg miatt nyomtam hozzád a válaszomat;)
Mert én próbáltam monitorra szerelhető szűrűt, szemüveget, stb., de semmi nem segített.
Tehát, nem ellenkezés miatt írtam neked:DD
Oda kellett volna írnom a szemüveget!
Bocs!
A mai monitorok nézése, a monitor előtti több órás munka semmilyen hatással nincs a táskákra és karikákra - szerintem. Ismerek nagyon szép szemű informatikusokat.:)
Jól kell beállítani a fényerőt, kontrasztot, magasságot, távolságot, a környező világítást.
A mobiltelefon sokkal többet árt a szemnek - tapasztalat.
A kialvatlanság miatt megjelenhetnek a táskák és karikák.
Nekem gyermekkorom óta van egy kék árnyalat a szemeim alatt. Táskás akkor szokott lenni, ha túlalszom magam.
Szia.
Ezért jó a fórum, mert mindenki a valós tapasztalatát leírja, FI pedig összerakja, kiszedi belőle a számára tetszőt.
Nem vitatpm, hogy neked a monitorozástól, de jelenleg 16 órát monitorok előtt vagyok és nem táskásodik.
Tehát visszakanyarodhatunk oda, amit éppen TE írtál, hogy alkati kérdés?
Bizti igazad is van!
Hát nem tudom.
Én elég rutinos számítógépezős vagyok, de semmi nem segít.
Csak akkor nincs karika a szemem alatt, ha néhány napig nem kapcsolom be a gépet.
Én jó alvó vagyok...
Egy év kialvatlanság már nem csak a szemeidet teszi tönkre, hanem az immunrendszered, az idegrendszered,stb.... A szemeid alatt lévő táskák lennének a legkisebb problémák egy év kialvatlanság után.
Melyet már kontrollálni kell, orvoshoz kell fordulni.
A monitorozáshoz pedig lehet kapni speciális szemüvegeket, amik bár nem olcsók, de az egyik legfontosabb érzékszervünk a látás, tehát minden pénzt megér.
Mármint tegyük fel egy év kialvatlanság végleg azzá teszi?
Én elég rossz alvó vagyok az idegeim, gyomorsavam és apnoe miatt.
Van benne alkati kérdés is, de a monitorozás rátesz egy jó nagy lapáttal.
Én napi minimum 12 órát bámulom a monitort, nem táskás a szemem, de karikás szinte mindig, kivéve, amikor nyaralok vagy napokig nem ülök a gép előtt.
További ajánlott fórumok:
- A pánikbetegségből véglegesen meg lehet gyógyulni?
- Mosógépemen a gumi penészesedik. Mivel lehet véglegesen eltüntetni?
- Hogyan lehet véglegesen elűzni a patkányokat?
- Penész eltüntetése véglegesen! Van akinek sikerült?
- Hogyan lehet facebook fiókot véglegesen törölni? (nem csak felfüggeszteni!)
- A Minecraft nevű játékot hogyan lehet véglegesen törölni?