Karfiolos rakottas recept
A Karfiolos rakottas hozzávalói:50 dkg darált hús
50 dkg karfiol
2-3 evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 tojás
5 dkg kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
2 dl kókuszkrém (cocomas)
1-2 evőkanál citromlé
10 dkg Totu
törött bors
só
A Karfiolos rakottas elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és addig sütjük tovább, amíg annak színanyagai ki nem oldódnak. A darálthúst összekeverjük a zöldpetrezselymes hagymával, 1 tojással és a kávédarálóval porrá őrölt kókusszal. Ízesítjük törött borssal, sóval. Hozzáforgatjuk a kisebb rózsákra szedett nyers karfiolt, majd az egészet tűzálló tálba terítjük. A Totut a kókuszkrémmel, a citromlével és a maradék tojással turmixgépben egyneműsítjük. Ízesítjük sóval, törött borssal, majd a rakott karfiol tetejére öntjük. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2015. okt. 16. 09:06
A karfiolos rakottas elkészítési módja és hozzávalói.