Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyra kaptam egy sütőféleséget, teflonos sütőlap, ill. gránitlap van rajta. Alul kis nyeles edénykék. Mit lehet készíteni vele? fórum

Karácsonyra kaptam egy sütőféleséget, teflonos sütőlap, ill. gránitlap van rajta. Alul kis nyeles edénykék. Mit lehet készíteni vele? (tudásbázis)


1 2
39. esőcsepp (válaszként erre: 38. - D8245d1073)
2010. jan. 8. 12:08
Köszönöm szépen, Gizusmama! :-)
2010. jan. 6. 16:46

Mi előszőr becon szalonnát szoktunk sütni rajta,

ettől kicsit zsíros lesz, utána teszünk rá kolbászt,

virslit, előre megsütött apró fasirtot melegítünk,

de szoktunk rátenni héjában főtt burgonyát, hagyama

szeleteket, bármit amit a család szeret. Arra kell

figyelni, hogy köztesen kell sütni szalonnát, hogy

zsírosabb legyen. Lehet bármilyen zöldséget és halat

is sütni. Arra kell figyelni, hogy a húst és a halat

ne egyszerre tegyük fel sűlni. A tálcákba, ha teflonos akkor pár szelet gombát, apróra vágott

hagymát, szalonnát teszünk mikor megpirúlt felvert

tojást kanalazunk rá és megsütjük. Ennek tetejére

lehet tenni reszelt sajtot is. Sok féle salátát

készítünk mellé és komplett vacsorát lehet rendez-

ni akár barátokkal, akár a családdal. Lényege,

hogy a háziasszony mindent odakészíthet és minden-

ki saját részére sütöget. Azt elfelejtettem leírni, hogy rendkívül finom az előre felvágott

kenyér, ha feltesszük sülni a finomságokkal.

37. esőcsepp (válaszként erre: 36. - *Pillango*)
2010. jan. 3. 22:49
Nem rossz ötelet, köszi szépen! :-)
2010. jan. 3. 07:12
mi fent bacont, sonkát szoktunk, lent tojást a kör alakúban. egy zsömlében is finom egy ilyen "kerek" sült tojás:)
35. 07c4794583 (válaszként erre: 34. - Esőcsepp)
2010. jan. 3. 05:34

Jól hangzik!:)


Privát véleményem szerint semmi más nem garantálja jobban az ízletes házi konyhát, mint az igazi kísérletező kedv, némi családi toleranciával fűszerezve. :)

34. esőcsepp (válaszként erre: 33. - 07c4794583)
2010. jan. 3. 02:09
Köszönöm mégegyszer. Majd próbálkozom, remélem sikerrel. Szerencsére a párom elég vállalkozó a szellemű a főztöm tekintetében. :-D
33. 07c4794583 (válaszként erre: 31. - Esőcsepp)
2010. jan. 3. 02:06

annyi még, hogy tényleg érdemes kísérletezni vele, például egy bébiparadicsom egész másképp sül meg, mint egy vékony réteg darált hús, de bármit ki lehet próbálni. fontos, hogy a cucc értelmes formában ki is jöjjön belőle :) és hogy megtaláld az ízek harmóniáját, ami nektek ízlik.


természetesen egy rúd nyers sárgarépa nem fog megsülni csak úgy, tehát a hozzávalók okos aprítása-keverése nem árt. na meg némi minőségi vaj-olaj, ha az alapanyagban magában nincs sok. :)

2010. jan. 3. 02:01

[link]


itt találtam recepteket hozzá :)

31. esőcsepp (válaszként erre: 29. - 07c4794583)
2010. jan. 3. 02:00
Köszömöm. :-)
30. 07c4794583 (válaszként erre: 29. - 07c4794583)
2010. jan. 3. 02:00

ha nem voltam teljesen világos, a raclette lényege tulajdonképpen a 'vaslapra való rásülés', amit ezek a lapátos sütők tökéletesen megvalósítanak


(bár mi jártunk úgy, hogy nem bírtuk kivakarni - tanácsom: 200 fős gardenparti rendezése előtt 1-2 lapátkával gyakorolni, milyen hús, milyen sajt sikerül, mi ég rá, mi alá kell vajat tenni. kis mennyiségben is lehet kísérletezni: nagy kosz nem lesz.)

2010. jan. 3. 01:56

sziasztok,


svácjban élőként csak annyit fűznék hozzá, hogy itt mind a raclette, mind a fondü nagyon népszerű, a klasszikus elvek szerint:


- a fondüt egy cseréptálban készítjük, fehérborral olvasztjuk a sajtokat, szerencsendióval fűszerezzük meg hasonlókal, aztán a folyékony, néha borsos-csípős cuccot rácsorgatjuk kenyérre

(van, aki magában is eszi)


- a raklettet már rafináltabb, fokagymával bedörzsölt vaslapon sütjük tradicionálisan, vékony sajtlapokat sütünk meg, de ez alatt lehet hús, zöldség stb

utóbbit eredetileg krumplira csorgatták


a valóság az, hogy itt mindenki összeolvaszt minden sajtot, ahogy érik, és ahogy a családi tradíció szerint ízesnek találják. kevés házban van klasszikus modern "raklettsütő" (amit szerintem a topikindító kaphatott), viszont a nagy olvasztó fondüedény az mindenütt van.

viszont a raklettsütőt teljesen szabadon fel lehet használni, ahogy sokan írták, zöldséget, darált húst, ami jól esik, ügyesen sütni benne.


itt is mindeni csinálja, ha van ilyen sütőjük. :)

28. esőcsepp (válaszként erre: 27. - Pista55)
2010. jan. 3. 01:52
Ő is használja, de ő csak paprikát, hagymát, uborkát süt rajta. Nem akartam illetlen lenni, és nagyon boldogan sütöttem egy adag ubit rajta. De azért én ennél többre vágyom, gondoltam hátha van valakinek valami jó ötlete.
27. pista55 (válaszként erre: 25. - Esőcsepp)
2010. jan. 3. 01:49
Aki vette attól nem lehetne megkérdezni, mert feltételezem, hogy azért vette, mert Ő már használt ilyet, és tetszett Neki.
2010. jan. 3. 01:43
Igen, de nem tudom miért. Azt hittem a gép hibája.
25. esőcsepp (válaszként erre: 23. - Pista55)
2010. jan. 3. 01:41
Szívesen használnám, csak nem tudom miket lehet vele készíteni. :-)
2010. jan. 3. 01:41
Nálatok is furán jelenik meg ez az oldal?
2010. jan. 3. 01:39
Ha nem tudod mire használni, jó lesz valakinek jüvőre ajándéknak!:)))
2010. jan. 3. 01:39
Ez az.
2010. jan. 3. 01:33
20. esőcsepp (válaszként erre: 18. - Bnedora)
2010. jan. 3. 01:32
Olyan lassú itt a gép, hogy nem jelennek meg a hsz-ek, csak később. Köszi a választ.
2010. jan. 3. 01:29
Tudtok valami finit vele csinálni?
2010. jan. 3. 01:28

Ezt találtam (Mindmegette portál):


A raclette-et Svájcban a múlt évszázad végén „fedezték fel”. Wallis szõlõhegyein a szüret végén már igencsak csípõs hideg volt, szívesen ettek volna valami meleget. Minthogy a svájci hegyek telis teli vannak tehenekkel, a kamrák és pincék mindig dugig vannak finomabbnál finomabb sajttal. A szüretelõk igencsak vágytak a melegre, az elvégzett munka után a szõlõvesszõbõl tüzet raktak, a magukkal vitt sajtot pedig kés hegyére tûzték és a parázs fölé tartották. A megolvadt sajtott hosszú kenyérkaréjra folyatták, a kenyeret körbeadták. Így kívül-belül felmelegedtek. És közben „feltalálták” a raclette-et.


A raclette-et mindenki szereti, aki a sült sajtnak és a jó társaságnak nem ellensége. Mert a Raclette lényege, hogy az asztalt körbeülve mindenki magának, saját ízlése és étvágya szerint készíti el a finom vacsorát. A legfontosabb persze a sajt, de jó egy kis héjában fõtt burgonya, pirított baguette, csemegeuborka és gyöngyhagyma, de lehet variálni sonkával, olajbogyóval, gombával, spárgával, almával, körtével, sõt egy kevés dióval is. A vendéglátónak is hálás feladat jut, hiszen alig kell elõkészíteni valamit – csupán a hozzávalókat kell az asztalra tenni, no meg a Raclette-sütőt – és máris jöhetnek a barátok. Nincs elrontott étel, nincs izgalom és aggódás, a kapkodás is elmaradhat… Ha együtt a társaság, indulhat a lakoma!

A legtöbb raclette-sütő tetején grill-lapot találunk, ezen is süthetünk köretet a sajthoz

17. esőcsepp (válaszként erre: 15. - Bnedora)
2010. jan. 3. 01:28
Igen valami hasonló, csak talán kicsit kisebb.
2010. jan. 3. 01:26
Igazad van, lehet sajtot is sütni benne, klf. típusú van.
2010. jan. 3. 01:25
Rákerestem "raclette", próbáld meg te is, és nézz utána.
14. esőcsepp (válaszként erre: 9. - Vereskati)
2010. jan. 3. 01:24
És mennyi ideig sül rajta a husi?
13. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 9. - Vereskati)
2010. jan. 3. 01:24
Szia Kati! Fény az éjszakában :)
12. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 8. - Bnedora)
2010. jan. 3. 01:23
Így lehet :)
2010. jan. 3. 01:23
Barátnőm szerint zöldségeket kell rajta sütni. Gondoltam azért másra is lehet használmi.
10. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 6. - Bnedora)
2010. jan. 3. 01:22

miért? Nekem is nyeles edények vannak hozzá.


Igaz így nehéz eldönteni. A hűssütőhöz nekem nincsenek nyeles edények. Az magában van csak.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook