Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
Holnap veszek liba és kacsa combot és mellet. Mert sült kacsa és liba comb és cici lesz, hagymás tört krumpli és párolt lilakáposzta. Leves Szerintem húsleves.(tárkonyos ragulevest készítenék, de azt férjem nem szereti)
Süti az biztos lesz mákos bejgli, barack süti, keksztekercs és túrós pogácsa.
Szerintem mást nem.
A nálunk szokásos:)
Csirkehúsleves zöldségekkel
Marhapörkölt, tarhonya
Darált sertéshús, füstölt sonka, savanyú káposzta
Darált sertéshús, füstölt sonka, rizs
Desszert: vaníliás-fahéjas bundás kalács, kókuszos kekszgolyó
Még nem vagyok biztos a menüben, de náluk egy kihagyhatatlan
Baconbe tekert sajtkrémes-aszalt szilvás rakott csirkemell, egybefasírt baconbe tekerve, hagymás törtkrumpli és párolt lilakáposzta.
Mirinda szelet, bejgli szelet, kókusztekercs és túrós pogácsa.
paella lesz es toltott kaposzta
edesseg meg,
turo rudi es
zserbogolyo
Ami biztos ,,lesz halászlé.
A többi még tervezés alatt,,de nagyvonalakban az lesz ami szokott.
De jó! Idő kell hozzá, talán még több, mint fiataloknál, mert ő ráér többet gondolkodni, agyalni, és korából adódóan emléke is több van. Kár, hogy most amúgy is befelé fordulós évszakot élünk.
Főzés mehet tovább, bocsi az offért!
Azzal nem nehézségem, míg használtam tojást.
Anyósod egyedül él? Milyen távolságra? Azért jó, hogy évközben be lehet fizetni menüre,házhoz viszik, de ünnepek megoldatlanok. Kis falvakban is működik, ha önkormányzat megszervezi. Nálunk a szomszéd falu óvodájában főznek.
Nem is néztem, idén milyen napokra esik...
Ismerős a helyzet, hát így nehéz. Férfiak, öregek, betegek, mozgáskorlatozottak, ők eljönni nem akarnak. Igaz, nem is követelnek ellátást, de tudom, ha nem adok nekik, zsíroskenyér 3 napon át, vizbenfőtt krumpli. Talán. Tulajdonképpen lelkiismeretünkre hatnak a szerencsétlenségükkel 😀
En sütni csak menteset fogok, minden más desszertet veszek. Súlteket előre el lehet készíteni. Most már úgy vagyok vele, ahogy öregszem, hogy akinek nem tetszik, nem eszi, kész. Ez többet ér, mint a fizikai segítség.
Nem is tudom, anyu 75 évesen hogyan bírta azt, amit.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?