Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád? (beszélgetés)
Én meg erre tudom azt mondani, hogy nincs csúnyább látvány annál, mint mikor az ember járja az erdőt és derékmagasságban kivágott fákat lát.
Én mindenképpen ilyent mondanék, mert nekünk műfenyőnk nem lesz soha. Mindketten egyetértésben vagyunk, hogy a műfenyő teljesen illúzióromboló.
így van..:)
viszont én még azért is kedvelem a dézsásat,mert azzal már nem kell szerencsétlenkedni..megáll,nem kell faragni,stb.
Ezeket a fákat direkt azért termesztik, hogy ha eljön az idő kivágják őket és karácsonykor valamelyik szobában pompázzanak.
Ez nem olyan, mint mikor a dakoták kimennek az erdőbe és derékmagasságban elkezdik írtani az erdőt.
Műfenyő.
Az egyik évben olyan gyönyörű fenyőnk volt, hogy mikor ki kellett dobni, sírva fakadtam. Álomszép volt, vétek volt kivágni. Következő évben a férjem hozott egy műfenyőt.
Dézsás fa lesz idén is..
eleinte a tornácot díszíti,később pedig kiültetjük..imádom a fenyőfákat!
Nem lehet kérdés, hogy igazi. A műfenyő, hogy is mondjam, giccses és illúzió romboló.
És nincs az a spray ami visszaadná a fenyő illatát.
Hatalmas, amerikai filmekbe illó, terebélyes, plafonig érő, műfenyőnk van, évek óta. Nem hiszi el senki, hogy nem igazi :)
Megkérték az árát, de nagyon megérte. Az illatról az egyéb díszek és adventi koszorúk gondoskodnak. Mi pedig biztosak lehetünk abban, hogy a fánk minden évben gyönyörű, nem jár kosszal, tűlevéllel, nem hullik és álomi gyönyörű. Nekünk bevált.
egyszer volt normand fenyőm..csodaszép..(panelban)kb.6 szál tűlevél potyogott le róla egész ünnep alatt..
én szaloncukrot sohasem teszek fára..de még nagyon alatta sem lesz most,mert a gyerkőcöm csak azt enné..ő még nem érti meg,hogy csak egyet-kettőt ehet..
Volt kétszer az életemben ezüstfenyőnk.
Szép-szép, de nekünk nem lesz többet. (Legalábbis addig, míg én díszítem)
A végére úgy néztem ki, mint akit egy hadsereg macska támadott meg.
Nálunk már nem szempont, hogy legalább nem tűnik el róla az éj leple alatt a szaloncukor. :))
További ajánlott fórumok:
- Megint egy karácsonyi téma: Műfenyő vagy igazi? Miért vágunk ki ennyi fát? Megéri?
- Szerinted mi a karácsony igazi üzenete? Az ajándékozás jelentősége..
- Kis fenyőfa karácsonya...
- Kellene már fenyőt vásároljak, mindjárt itt a karácsony.
- Legtartósabb fenyőfa karácsonyra?
- Ki szokta karácsony előtt 2-3 nappal feldíszíteni a fenyőfát?