Karácsonyi habkarika recept
140 perc
A Karácsonyi habkarika hozzávalói:
3 tojásfehérje
1 tk citromlé
15 dkg cukor
színes cukor
egyéni díszítőkellékek
A Karácsonyi habkarika elkészítési módja:
3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük. Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc. A karikákat konyhai rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint ételfestékkel színezett porcukormázzal, süteménydíszekkel, tarka szemcsés cukorral díszítjük.
A száradás és hosszú sütés miatt ennyi az ideje.
De az összeállítás 10 perc.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 24. 15:54
A karácsonyi habkarika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.