Hagymás krumpli recept
60 perc
A Hagymás krumpli hozzávalói:
6 szem burgonya
1 kg vörös hagyma
olaj
liszt
só
pirospaprika
tejföl
A Hagymás krumpli elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágva hideg vízben 1 kávés kanál sóval felteszem főni. Közben a megtisztított hagymát apró kockákra vágom és olajon aranysárgára dinsztelem a végén pirospaprikát adok hozzá és félreteszem. Ha a krumpli megfőtt, leveszem a tűzről, és annyi vizet öntök le róla hogy csak annyi maradjon rajta ami éppen ellepi. Krumplitörővel összetöröm, sózom és kis adagokban keverem hozzá a lisztet mindaddig ami nehezen keverhető massza lesz belőle. Ne legyen lágy. Ekkor egy közepes tepsit fogok, fakanállal szakítok a masszából egy adagot és egy evőkanál segítségével bekenem alaposan hagymás mártással és kisebb gombócokká szaggatva a tepsibe helyezem. Addig folytatom amíg tart a massza és a hagyma. A végén ha marad hagyma a tetejére szórom. Előmelegített forró sütőben kb. 3/4 órát sütöm. Tejföllel fogyasztjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 21. 14:48
A hagymás krumpli elkészítési módja és hozzávalói.