Karácsonyi ajándékgyümölcs recept
A Karácsonyi ajándékgyümölcs hozzávalói:15 db aszalt szilva,
15 db aszalt sárgabarack,
1 dl rum,
1 dl sárgabaracklikőr,
10 dkg étcsokoládé,
4 kávéskanál tejszín,
10 dkg marcipánmassza.
A Karácsonyi ajándékgyümölcs elkészítési módja:
Az aszalt gyümölcsöket külön-külön pohárba tesszük. A szilvára ráöntjük a rumot, a barackra a likőrt. Annyi vízzel pótoljuk, hogy ellepje az aszalványokat. Mikróba tesszük, felmelegítjük a folyadékkal, majd pár percig állni hagyjuk. A marcipánmasszából 30 db golyót formálunk, és az aszalt gyümölcsökbe töltjük a mag helyére. Az étcsokit két részletben gőz felett megolvasztjuk a tejszínnel, az egyik felébe rumot, a másikba likőrt öntünk, hogy lazítsuk a masszát. Az olvasztott csokinak nem szabad folynia, mert akkor nem fog megkötni. A csokiszirup egyik felével (amibe a rumot öntöttük) bevonjuk a szilvát, a másik felével (amibe a likőr került) bevonjuk a sárgabarackot. Ezután néhány napig szikkadni, száradni hagyjuk, szép karácsonyi dobozkába csomagoljuk.
Remek, különleges ajándék!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: tinendo, 2008. dec. 25. 12:59
A karácsonyi ajándékgyümölcs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.