Sárgabarackos - kókuszos parfétorta recept
A Sárgabarackos - kókuszos parfétorta hozzávalói:3 tojás
10 dkg cukor
6-8 sárgabarack vagy 1 doboz (425 ml) barackbefőtt
1/2 citrom leve
4 evőkanál sárgabaracklikőr
750 g tejszín
10 dkg az alján csokoládéban mártott kókuszos habcsók
11 dkg étcsokoládé
1 vaníliarúd
folpack
A Sárgabarackos - kókuszos parfétorta elkészítési módja:
A szétválasztott tojások sárgáját 5 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a többi cukrot. A habot a tojáskrémbe forgatjuk. Két részre osztjuk, és az egyik adagot lefedve hűtőbe állítjuk. A sárgabarackokat az alsó felükön kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forrásban lévő vízbe merítjük. Jéghideg vízzel rögtön leöblítjük, és héjukat lehúzzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk, és a díszítéshez félretett néhány darab kivételével rúdmixerrel pürésítjük. A pürét a citromlével és 2 evőkanál baracklikőrrel együtt a szobahőmérsékletű tojáshabos masszába forgatjuk. A tejszínből 250 g-ot kemény habbá verünk, és ezt is a szobahőmérsékletű masszába forgatjuk. Folpackkal kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és letakarva 2-3 órára mélyhűtőbe állítjuk, amíg teljesen megfagy. A következő réteghez a finomra morzsolt habcsókokat a hűtőből kivett tojáshabba forgatjuk. A vaníliarúdat hosszában felhasítjuk, és belét kikaparjuk. A vaníliavelőt a maradék likőrrel összekeverjük, és 5 dkg lereszelt csokoládéval együtt a habcsókos masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a maradék tejszín feléből vert kemény habot, és a fagyott krémrétegre simítjuk. Letakarva 2-3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe, amíg teljesen megszilárdul. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A maradék csokoládét lereszeljük, és kevés kivételével a habba vegyítjük. A csokoládés habot fagylaltoskanállal a fagyott krémrétegre adagoljuk. Végül a parfétortát a cikkekre vágott félretett sárgabarackkal és a maradék csokoládéreszelékkel díszítjük.
A masszát folpackkal kibélelt szögletes pástétomformában is lefagyaszthatja.
A tortát több nappal korábban elkészítheti, és mélyhűtőben tárolhatja.
Fogyasztás előtt a fólia segítségével emelje ki a formából, majd a fólia eltávolítása után kb. 10 percig a hűtőben hagyja kissé felengedni.
Vízbe mártogatott hosszú, széles pengéjű késsel szeletelje!
Ezt a nyelvünkön szétolvadó hideg nyalánkságot tetszés szerint más idénygyümölccsel is kipróbálhatja!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
1 szelet: kb. 350 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 70a5a27405, 2007. szept. 5. 13:23
A sárgabarackos - kókuszos parfétorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.