Karácsonyi ajándék (beszélgetés)
Mint már mondtam nem vagyunk egyformák,más az életvitelünk és az életfelfogásunk is!
Egyébként engem csak zavar /bár már lecarom/ viszont a férjem dühös még mindig!Márpedig az ő anyja és ahogy hallgattam a gyerekkori beszámolóit meg is értem,hogy ennyire tud őrjöngeni a lányáért.De ez nem ide tartozik.
Az meg hogy a jövőjéről gondoskodik az egy vicc!
Egyszer voltam carban,a férjem megkérte hogy segítsen és carban hagyott.Pedig az unokájáról volt szó,de mindegy!
Az én gyerekeim csak tőlünk kapnak ajándékot,nincs is annyi kacatjuk,mint más gyereknek,ami nem is baj.Eleinte vett anyósom és sógornőm is,de már nem.Nem csórók,de így gondolják,amit én nem is bánok.Semmi baja nem lesz a gyereknek ha nincs elhalmozva mindennel,amit csak kíván.Ráadásul a karácsony a szeretet ünnepe,mi sokszor ruhaneműt is adunk ilyenkor,mert arra van szükség.
Mellesleg még anyósom lába nyomát is csókolgatnám,ha gondoskodna a gyermeke(i)m jövőjéről.
Ez inkább szerintem téged zavar,semmint a gyerkőcöt.Bocs
Hát ez a baj veled.
Ha te egy egyszerű leírást nem értesz akkor, hogy értené meg a gyereked a számla fogalmát, illetve most már világos, hogy mi a bajod.
Valahogy nem tudsz gondolkodni megfelelően...
Elnézést!
Nekem semmi :D
Nem is neked írtam sztem.
És ezzel neked mi bajod?
Higyjenek a te gyerekeid,ha neked ez ennyire fontos!
Biztos én vagyok megint rosszul bekötve, de nálunk a gyerek kap karácsonyra ajándékokat. Nincs kihangsúlyozva hogy adott ajándék kitől is van, van aztán lehet neki örülni.
Ha jól olvastam lentebb a fórumindító gyermeke megkapja a hőn áhított jégvarázsos társast és lányos legot is. Szóval WTF? A lelki béke biztosított.
Hogy jön ide a bankszámla? Az én kölykömnek is van, nem is tud róla pedig "már" 7 éves is elmúlt.
Ha anyós a gyerek bankszámlájára jattol, ráadásul a nyüves lego többszörösét, ergo kifizette a legot. Legot, társasjátékot becsomagolni, beqrni a fa alá, a gyerek jön, csomagolást tép, örül és boldogság van, közben tudata nélkül pénzecskéje is gyarapodik. Mi a probléma?
Szar ügy.
Amúgy nyilván érted, hogy mire gondoltam.
Olyan felesleges ez. Na mindegy.
Dehát akkor akár azt is mondhatod neki,mikor kibontjátok a számlaösszesítőt,hogy "Már ilyen sok,mert a mama is tett rá..."
Amúgy az én fiaimnak is van számlája,de fogalmuk sincs mennyi pénz van rajta,annak az értékét pedig pláne nem tudják felfogni. Szerintem ehhez még kicsik! És,ha pl a keresztszülők pénzt raknak a számlájukra,eszemben sincs külön hangsúlyozni,hogy tőlük nem kaptak semmit,csak pénzt!
Köszönöm,de az már nem nagyon lesz...
Amúgy persze,lehet csalódott a gyerek,de azt kéne megtanítani a gyerekeknek,hogy ha kapnak egy szem makkot,amit séta közben találtunk,annak is lehet örülni! És az a baj,hogy a kari mára szinte kizárólag a költekezésről szól,a többi kezd mellékessé válni!
Igen tudja!
Havi szinten járok a bankba,vele együtt,és akkor is ott volt amikor nyitottam a számláját.
Ha jön levele a bankból /évi elszámolás/ azt is együtt bontjuk ki és közlöm vele,hogy már mennyi az annyi.
Légyszi,ne a gyereken humorizálj!
Azért ne essünk túlzásokba.
További jó háborgást! És igen! Mindenképp magyarázd el a gyereknek, hogy a mama pénzt rakott a számlájára és ha lassan mondod neki, akkor meg fogja érteni azt is, hogy az ő számlája le van kötve, anyáé meg nincs, így az ő számlájához nem lehet hozzányúlni, bezzeg anyáéhoz igen....
elég okos és felnőtt ehhez az egészhez, így legyen türelmed megértetni vele:DDDD
Egy 4 éves tudja, hogy mi az, hogy van számlája és ment rá pénz?
Akkor gratulálok az okos gyerekedhez és már értelek, hogy miért akadtál ki:DDDD
Az én gyerekem biztos azért nem volt szomorú ha valakitől nem kapott ajándékot, mert azt sem tudta még talán 10 évesen sem, hogy mi az a bankszámla....
Vannak gondok. D
De ha azt érti, hogy van számlája, akkor már nincs nehéz dolgod.