Nem hívtak meg a munkahelyi karácsonyra (beszélgetős fórum)
Nem hangzik túl jó főnökségnek, azt biztos. Bár ez több dolgon múlik és az is, hogy érdemes-e megtartani a munkahelyet. Pl. azon is, hogy mennyire felel meg a többi feltétel neked és milyen más lehetőségek lennének.
A buli része pedig elhiszem, hogy bánt, engem is bántott volna, ha szerettem volna elmenni. Agyalágyult módon kezelik a dolgokat, igazi "magyaros" módon. Ezért nem dolgoznék már magyar cégnek. A professzionalizmus nem létező fogalom a magyar cégeknél.
Tökéletesen megértem, hogy bánt a dolog. Egy bulira az ember készül: szabaddá teszi magát - ha kell -, de készül ruhával, lélekben, ... :) Legalábbis számomra ezek fontosak. Ha pedig családod/gyerekeid vannak, még inkább.
Amúgy sem tartom illendőnek az utolsó pillanatban szólni.
Nem túl kedvező kilátások, ha már most azt mondják: lesz még ilyen. :/ Én biztosan körülnéznék más munkalehetőség után.
Ezek szerint kp. feketén kapod a fizudat?
Normál helyen adott napon utalják a számládra, onnan tudod felvenni.
Ez nem egy barátságos, biztató munkahely. Itt nem a karácsonyi bulira történő meghívás/meg nem hívás a legnagyobb gond.
Ha még fiatal lennék talán,de 4 gyerekem van és a legjobb akarattal sem tudtam volna elmenni ,hisz 4 kor szólt,hogy 5 re .
Ez egy egyszeri eset ,de mint írtam sajnos mar előtte 3szor elöfordult ,h nem szólt pl. ,h vasárnap nem tudom felelni a fizum mert nem nyitott ki ahol fizetnek és ő kérte a vasárnapot. Jó akkor legyen szombat .következő hét szombaton megint nem nyitottak és nem szólt. .így lett péntek eddig működik.Ez mind 2.5 hónap alatt történt és nem vagyok új dolgozó.
Most is hívtak, csak későn.
Egyébként az egyik munkahelyemen az volt a szokás, hogy az év utolsó napján hirtelen ötletből elment az egész cég valahová enni, inni, bulizni.
Jó, ez egy kis cég volt, mert kb. harmincan voltunk, de simán megoldottuk és senkit nem zavart, hogy erről nem volt szó, nem szóltatok időben, stb.
És a legjobbak az ilyen bulik voltak;)
Hát de nem?
Az ilyet csak munkaidőben lehet megbeszélni:DDDD
Még azt is megbeszéljük, hogy ki milyen piát hoz, ha nem adnának olyat, amit megiszunk.
Hát nálunk sosem a főnökség ment meghívogatni az alkalmazottakat. Szerintem kicsit túlreagálod. Én mondjuk nem tudom milyen munkahely az, ahol valaki mindennap dolgozik, de gondolom ha ott vagy, akkor szükséged van a pénzre. Ha így van, akkor dacból felmondani tök hülyeség...
Én mondjuk sosem szerettem az ilyen céges "megjelenéseket", de ha akartam volna menni, ahogy ezek szerint igen, és utolsó pillanatban szóltak volna csak, akkor is elmentem volna. Mondjuk sosem volt a "most már megsértődtem, csak azért sem" a stílusom :)
pfff
Hát mindenképpen nézz körbe...
Aha pont így! Rendszerint munkaidőben böngésztük a netet, ruha után. 😀
Kb mindig lebuktunk.
Nagyon sajnálom, hogy ilyenek veled!
Kaptál választ a kérdésedre?
"Most elgondolkodtam ,ha ennyire nem jutok eszükbe és több alkalommal akkor mit is keresek itt"
Hogyan tovább?
Ezt nagyon nehezen tudom elképzelni.
Nem beszélnek veled a kollégáid?
Nem találkoztok? Vagy, hogyan történhet ez?
Ha bulizni szeretnék, akkor igen.
Ha duzzogni sokáig, nem.
Mivel utóbbi történt, valószínűleg még jövő évig felemlegeted. Ha elmentél volna, tíz percig tart a rossz érzés, majd elfelejtődik.
Ez egy panzió + étterem
Én a panzióban vagyok és napi kapcsolatban a tulajdonosokkal. Volt ,h többször nem szóltak olyan dolgokról ami èrintet volna így volt mikor még a fizumat se tudtam felvenni és kb 4. Alkalommal hallottam azt h bocs elfelejtettünk. Most elgondolkodtam ,ha ennyire nem jutok eszükbe és több alkalommal akkor mit is keresek itt
És a többiek nem beszéltek a buliról?
Mi mindig megbeszéljük, hogy mibe megyünk, hol találkozunk, viszünk e valamit, meddig maradunk, stb.
Ti nem?
De akkor most tulajdonképpen mi a baj? Rájöttek, hogy hibáztak, és szóltak. Gondolom volt egy lista, lehet átugrották a neved, vagy valaki azt hitte, hogy a másik szólt, vagy bármi akármi lehet és előfordulhat a rosszindulaton kívül.
Elmentél?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- Korrekt egy munkahelyen a szelektív céges karácsony?
- Kaptok karácsonyi prémiumot a munkahelyeteken?