Karácsony előtti lakásdíszítés (beszélgetés)
Nah, akkor én most kicsit éleszteném a fórumot ^^
Mi nem nagyon szoktuk a lakást díszíteni, de ez változóba van, ugyanis én lennék a családban az aki a legjobban szereti a karácsonyt, de főleg a karácsonyi díszeket. Főleg idén nézek majd nagy feladat elé, hisz ha minden igaz november-december hónapba lesz kész az emelet(lépcső megvan, ajtók a helyükön, fal is majdnem le van festve, csak a parkettát kell lerakni, meg a lámpákat a helyükre) szóval most 2 szer akkora teret kell majd berendeznem. Mindenszentekre anyum kiosztotta a feladatot, nevezetesen h. csináljak koszorút, és mivel a kerítés melletti futónövény adja az alapot(azok ágai) bőven jut még anyag a karácsonyi koszorúra is(nem tudom mások hogy csinálják a koszorúkat, de én levágom a futónövény ágait, körbetekerem kb. 4-5 ször,újságpapírt rakok köré, azt vagy csíkokra vágott ronggyal vagy most rájöttem h. a sima zsinórral is rá lehet erősíteni, és azt takarom el krepp papírral, és lehet tujával vagy fenyővel díszíteni, nem mellesleg a krepp papírt leszámítva tök ingyen jövök ki belőle ^^)Ezek mennek a bejárati ajtóra, vagy a kapura. Az égőkért odavagyok, egyenesen bolondulok értük, de sajna szüleim nem engedik mert sokat fogyasztanak, szóval az marad a fenyőn. úgy 7 éves korom óta minden karácsonyra kapok egy porcelán angyalkát, de annyira féltem őket h. csak a polcra rakom ki őket ^^"(most van kb. 8, idén kapom meg a 9. et, 15 éves vagyok ^^") Műfenyőnk van, és azzal csak annyi gondom van, hogy nekünk is, mint sok más embernek nincs karácsonyi illat a lakásban:/ próbáltam fenyőágakkal megoldani, de potyogtak vagy nem járta át az egész lakást az illat, az illatzsákok csak kb. 2 méteres körzetbe működtek, idén keresek majd valahol párologtatóba karácsonyi aromát, vagy majd kotyvasztunk anyummal egy fahéjas-narancsos-szegfűszeges és még isten tudja milyen mixes dolgot. Az ablakokra üvegfestékkel csinálok figurákat, de azzal is vigyázni kell, mert ha kint hideg van, bent pedig meleg, előfordulhat h. a hideg ablakon lévő matrica beadja a kulcsot és csak darabokba lehet leszedni az üvegről(vagyis megkeményedik és széttörik,ilyenkor én óvatosan a kezemmel kicsit felmelegítem, az kicsit segít) Mivel van egy macskánk is, ezért a csúcsdíszen kívül a fa minden porcikája műanyag(jobb félni mint megijedni) hisz a cicánk szeret a radiátorra felmenni és onnan pofozni a díszeket, és tavaly is arra lettünk figyelmesek h. "dorombol a fa"(halál komoly, az asztalon nem csak a fa volt, a macska is az asztalon feküdt, mint aki jól végezte dolgát)A szaloncukrokat nem rakjuk már a fára, max 10-20 db ot, a többit coca cola fém dobozokba rakjuk a fa alá.
Köszi,hogy megirtad!
De szép is lehet..jó lenne nekem is olyan!Imádom a Karácsonyt!A leggyönyörübb ünnep amit csak el lehet képzelni!
Szia,
én advent első vasárnapjára díszítem fel a lakást. Az ablakba világító mikulást, csillagot rakok, tavaly óta van fényhálóm is. A komódokra mindenféle karácsonyi "kütyüket" rakok. Girlandokat rakok az ajtófélfákra, az ajtókon lógos díszek vannak. Az étkező azstalra kerül egy 4 gyertyából álló hosszúkás adventi koszorú. Stb.
Nálunk is nagy készülődés a karácsony. A vendégváró és adventi koszorú elengedhetetlen. Minden évben átcsinálom. Az ablakokban üvegfestéssel készült képeket ragasztunk, de van harang, fenyő, szán formájú világító ablakdíszünk is. Aztán gyertyák, gyertyatartók (amúgy is sok van belőlük-gyűjtögetem).Minden helyiségbe kerül valami karácsonyi. Egy nagy álló gyertyatartóm ilyenkor kap díszruhát, fenyővel, mikulásvirággal, égősorral. Eddid a diófa törzsére tekertünk égősort, de idén kivágtuk, most nem tudom az hová kerül, de van a bejárati ajtó körül is egy égősor minden évben.
Készülök ültetni fenyőket az udvarba, hogy azt is lehessen dísziteni majd...
Nagyon szeretem a karácsonyt, és díszitgetni a házat, már a párom is megszokta. Tavaj megkérdezte, novemberben, hogy hogyhogy még nem kezdtem el..Na, sokáig nem kellett várnia.
Én üvegfólia festékkel szoktam az ablakokat dekorálni, koszorút készítünk(vagy veszünk, ha nincs időnk csinálni). Én szeretem azt, amikor szegfűszeg, fahéj, narancs vagy mandarin illatot varázsolok a lakásba egy füstölővel, vagy illóolajjal, akár a gyümölcsök héjának szárításával.
A nagy teraszunkat is fel szoktuk díszíteni sajnso csak műfenyővel és kivilágítjuk a korlátot végig.
Hát igen, én is nagyon szeretem a készülődést, és az ízeket, illatokat.
A gyümölcskenyeret, florentinkekszet, borlevest.
Várom a hóesést is ám!
Szia!
Mi társasházban lakunk, de van előkertünk. Kint a két oszlopra szoktunk égőket kitenni, meg az ablakokra. A háló ablakba szoktam kitenni ezt a háromszög alakú gyertyás izét :)
A bejárati ajtóra meg kopogtatót. A nappaliba pedig az asztalra Advanti koszorút. Ezeket mind én csinálom.
Nagyon szeretek karácsonyra készülgetni, olyan jó érzés. Már november elején elkezdem :)
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni. Karácsony előtti akcióban, vagy inkább ünnepek után érdemesebb LED - TV-t venni?