Kar formálására milyen dvd-t ajánlotok? (tudásbázis)
Vastagodott, mert izomsodik.. Fölötte meg majd lassan eltűnik a husi.
2kg-os kézisúlyzótól nem lesz bajod.. én simán nyomom 7-10kg-al, mégsem lettem izomkolosszus;)
Hát ez a téma nekem is kérdés.
Ugyanis amikor elkezdtem fogyni, szépen lement a karomról is 3-4 centi, aztán a dvd gyakorlatokat megszokta a karom. Úgy döntöttem nehezítek. Ekkor fél kg-os súlyzóval csináltam, de ezt is megszoktam. Gondoltam, hogy akkor most 2 kg-os súlyzóval folytatom, és ezután 2 centit vastagodott a karom (annak ellenére, hogy máshol fogytam). Ezért leálltam a súlyzózással. Pedig szeretném formásítani.
Van valakinek jó ötlete?
Most jutott eszembe, hogy nekem írt valaki konkrét gyakorlatokat, amikor panaszkodtam, hogy a Callanetics-ben túl kevés a kar feszesítése. Bemásolom ide.
1. Ülj le törökülésbe, és nyújtsd meg a hátadat. A karokat vállszélességben nyújtsd előre, úgy, hogy a karok és a váll 90 fokos szögez zárjon be. Majd hajlítsd be a karodat úgy, hogy a könyöknél is 90 fokoz zárjon be. Az ujjak lazák közben. Majd kezd el az alkarodat befelé, magad felé csavarni. Mintha a kisujjaddal el akarnád érni a hüvelykujjadat. Csak arra vigyázz, hogy az ujjak lazák legyenek, és ne csuklóból, hanem alkarból csavard. Majd pici apró mozdulatokkal told fel a kezed.
2. A kiinduló póz ugyanez, csak a kezedet nem felfelé tologatod, hanem a könyöködet húzod egymás felé. Csak apró mozdulatokkal.
3. Szintén törökülés, hát egyenes. Picit dőlj előre, de a hát egyenes. A karodat nyújtsd hátra kb. derékmagasságban. Miközben a hátadat nyújtod (a fej előre lóg), a kezedet tologasd felfelé. Majd a lapockából húzva egymás felé is.
Csatlakozom az előttem szólokhoz.
Rubint Réka Add önmagad 3 dvd 30 perc felsőtest.
Rubint Réka napi 20 perc önmagadért 20 perc felsőtest.
Szintén Réka A 2009-es Dvd teljes test,az első 21 perc gyakorlatilag felsőtest benne.
Béres Alexandra: Pörgesd Fel! Lendülten,Nyej időt.
Ezek tartalmaznak még súlyzós gyakorlatokat.
Egy kicsit béna a kérdés megfogalmazása, de remélem értitek mit kérdezek.
Az ún. integető izom / nekem inkább integető háj :-D /, vagy denevérszárny eltüntetésére milyen gyakorlatokat ajánlotok, vagy melyik az a dvd, amelyik jól átmozgatja a karomat?