Kaptam egy határozatot, szeretnék fellebezni, de nem tudom, hogy kell megírni. Van valami formanyomtatvány? Tud valaki segíteni? (tudásbázis)
6. Jekaterina
2009. márc. 3. 03:56
arra figyelj, hogy általában a fellebezések illetékkötelesek is.
5. correct (válaszként erre: 4. - Eszter_good)
2009. febr. 25. 10:19
Így van. KET alapján nem is kell.
A lényeg, hogy a címszó tényleg a FELLEBBEZÉS legyen, egyébként magadnak kell megírnod.
4. eszter_good
2009. febr. 25. 10:17
Ha a Ket. alapján kaptad, akkor nem kell semmi forma neki, mert ha azt írod rá, egy darab papírra és adod át nekik, hogy "fellebbezek" - akkor is meg kell indítani az eljárást nekik. Egyébként írd fel egy papírra, mint címet, hogy F E L L E B E Z É S. (Ha ez a jogi eszköz áll lehetőségedre - erre a határozat végén van részletes tájékoztató.) És szépen írd le, egyszerűen, hogy a határozat mely részével és miért nem értesz egyet és hogy ez alapján mit kérsz (új eljárás lefolytatása, döntés megváltoztatása, fizetési haladék stb.)
3. correct
2009. febr. 25. 10:17
Szia! Ha mergírnád priviben, milyen határozat, segíthetek nagyjából. De nézd meg, hogy fel lehet-e lebbezni.
Van olyan, hogy ha fellebbezel, akkor a határozat függőben marad, addig nem válik végrehajthatóvá, de van olyan is, ami fellebbezéstől függetlenül végrehajtható!
Jó lenne tudni, miről szól, de tulajdonképpen az egészet kéne tudni cakumpakk :S
2. s.irma
2009. febr. 25. 10:16
Formanyomtatványt ajánlani nem tudok. ( nyomtatványkereskedéssel foglalkozom)
Miután nem tudom milyen határozatot kaptál és honnan, milyen határidők vannak benne segiteni sem tudok.
Ha néhány szóban megirnád akkor tudnék csak segiteni.
Üdv: irma
1. Starshine28
2009. febr. 25. 10:06
Kaptam egy határozatot, szeretnék fellebezni, de nem tudom, hogy kell megírni. Van valami formanyomtatvány? Tud valaki segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Tudja már valaki, milyen új határozatot hozott ma a kormány a GYED-et ill. a GYES-t illetőleg?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Hozhat-e ilyen határozatot egy társasház?
- Valaki tudna segíteni? Közgyógyellátás - határozat visszavonása a jogosult halála miatt
- Gyermekelhelyezési kérelmet szerenték megírni, de erre formanyomtatványt nem találok! Tudnátok segíteni?
- Valaki tudna segíteni, hogy mennyi időn belül érkezik meg a németországi adóbevallás határozata?