Kakukktojás-feladathoz jópofa kérdések, válaszokkal (beszélgetés)
Hát én szóltam... legközelebb majd én se írom ki a választ, aztán törheted a fejed! :o)
A Gera focista, a többi pólós?! Vagy mi?!
Ne csináld ezt velem, mert nagy baj lesz! :o))) Kérném szépen a választ!!!
Közben nekem is eszembe jutottak dolgok:
kalapács, olló, kapa, kés – olló, van balkezeseknek külön
margarin, túró, vaj, kefír – margarin növényi eredetű
Dobjuk össze azt a vetélkedőt gyorsan! 40-50 feladatnál megállok, megformázom, és ha gondolod, elküldöm!
Nem gond! Az ötlet jó! Én Makóra gondoltam Szeged helyett. :))) De a Csongrád még jobb...
Ne hagyjátok abba! :D
Salgótarján, Miskolc, Szeged, Kecskemét
Szeged, mert nem megyeszékhely
Antall József, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Lezsák Sándor
Lezsák Sándor, mert nem volt miniszterelnök.
3, 5,7, 9
A 9, mert nem prímszám.
zöld kék fehér piros?????????
Kincső Csenge Özséb Kamilla????????
értettem, csak ötleteltem:)
akkor néhány tipp:
Péter,Tamás, András, Zoltán.......Zoltán nem volt Jézus tanítványa
Pápa, Sümeg, Tapolca, Keszthely.........Keszthely Zala megye a többi Veszprém
Nekem is vannak fele sem igazaim, de ott nem szoktam indoklást kérni, a kakukktojásban viszont igen. Valamint az elsőben a jó választ keressük, a másodikban viszont a sorból kilógót. :)
És most, hogy ezt írom, jövök rá, hogy talán rosszul fogalmaztam a kiírásnál, mert itt a kérdés mindenhol a "melyik a kakukktojás?", szóval olyan 4-es felsorolásokhoz kérnék ötletet, amelyikből az egyik nem illik a sorba, és az egyértelműség kedvéért kértem, hogy a hozzászóló szerint melyik az?
pl.
szarvasmarha, bivaly, bölömbika, bakkecske - itt: bölömbika, mert madár.
Bármilyen témában várnék ötleteket, amit aztán már csoportosítani tudok kisebbnek-nagyobbnak, de az idők során ellőttem az ötleteim.
Azért előbb-utóbb csak el tudom mondani, mit is szeretnék...:)))
Szia
Én ezt fele sem igaz játéknak hívom inkább egy kérdésre egy helyes és 2-3 rossz válasz. Ha csapatokban vannak akkor a válaszokat úgy is meg lehet adni hogy annak a sorszámát tartják fel amelyik a jó válasz szerintük, de ha vannak segítőim akkor annak a nevét kell feltartani aki az igazat mondta. Nálunk ez mindig bejön, és mivel vegyes korosztályú csapatok vannak lehet benne mindenféle kérdés. Én most állatokkal kapcsolatban készülök, de már állítottam össze néprajzi témakörben is.
További ajánlott fórumok:
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- Napi kérdések
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- A fiam lánynak képzelte magát! Segítene valaki értelmes válaszokkal?
- Miért ennyire kakukktojás az angol nyelv a germán nyelvek között?