Kakaós-gyümölcsös torta recept
A Kakaós-gyümölcsös torta hozzávalói:Tortalapokhoz:
8 tojás
8 ek cukor
7 ek liszt
2 ek kakaó
Pudingkrémhez:
2 cs epres puding
10 ek cukor
erdei gyümölcs (ízlés szerint)
250 g sütőmargarin
A Kakaós-gyümölcsös torta elkészítési módja:
A két lapot és a két pudingot külön-külön kell elkészíteni. A tortalaphoz felverünk 4 tojásfehérjét, jó keményre, majd hozzáadagoljuk a 4 kanál cukrot, utána pedig a tojássárgáját. Végül hozzáadjuk a 3 kanál lisztet és egy kanál kakaót (a hozzávalók fele). Egy kerek tepsit jó vastagon kikenünk margarinnal, és beleöntjük a habot. Előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük lassú lángon (az első 10 percben ne lessük meg, mert összeesik). Majd ugyanígy a második lapot is elkészítjük. A krémhez elkészítjük az egyik pudingot. (Én 5 kanál cukrot tettem bele, hogy édes legyen.) Mikor még meleg, hozzákeverünk 100 g margarint (a melegtől szépen beleolvad). Majd mikor kicsit már kihűlt, de nem egészen (hogy lehessen egyenletesen elkenni), hozzákeverjük a gyümölcsöt, és elkenjük az egyik tortalapon. Majd a másikat ráhelyezzük. Mikor mindez már megvan, a díszítéshez elkészítjük a másik pudingot ugyanúgy, de gyümölcs nélkül, és elkenjük a tortán és az oldalán. Ameddig még hideg, reszelünk rá csokit. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. márc. 8. 18:40
A kakaós-gyümölcsös torta elkészítési módja és hozzávalói.