Kajszi szelet recept
A Kajszi szelet hozzávalói:A tésztához:
4 tojássárgája
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
2 ek kristálycukor
10 dkg margarin
6 ek liszt
meggylekvár
A tetejére:
4 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
8 szem kajszibarack
A Kajszi szelet elkészítési módja:
A tojássárgákat, a tejölt, a kristálycukrot és a margarint jól kikeverjük egy robotgép segítségével. A keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal összedolgozzuk. A tésztát egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokon félig megsütjük (kb. 20 perc alatt). Amíg a tészta sül, elkészítjük a "krémet". A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. A tészta tetejét megkenjük egy kis meggylekvárral, és a tojásfehérjehabbal. A tetejére rakjuk a félbevágott kajszibarackokat, tetejükkel felfelé. A magok helyét egy kis habbal töltjük. Ha szépen egymás mellé pakoljuk, klasszul lehet majd szeletelni, mert gyakorlatilag csak kocka alakban körbe kell vágnunk a barackokat. Kis tűzön ( 100-150 fokon ) kb. 10-15 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. júl. 6. 21:10
A kajszi szelet elkészítési módja és hozzávalói.