Kacsasült almával recept
A Kacsasült almával hozzávalói:1 egész kacsa
majoranna
rozmaring
kb. 1 kg alma
1 fej fokhagyma
2 fej hagyma
só
bors
A Kacsasült almával elkészítési módja:
Alaposan megmossuk a kacsát, majd belülről alaposan megkenjük majorannával és rozmaringgal, teletömtjük a pocakját friss almával. Ezután a bőrét itt-ott felszúrjuk, és egy jó marék fokhagymát dugdosunk alá. A bőrét kívülről só és bors keverékével bedörzsöljük, evőpálcikából faragunk hústűket, hogy összetűzzük a töltemény mögött a bejáratot, és a tepsibe fektetjük, vastagra vágott hagymákra. Kapjon maga mellé egy fél pohár vizet, letakarjuk fóliával, és betoljuk a sütőbe. A bőrét kockásra bevagdossuk, hogy a zsírja jobban kisüljön. Kb. 3-3,5 órára a sütőbe tesszük, ebből az utolsó 30 percet már grillezzük, időnként locsolgatva a saját zsírjával, hogy a bőre szép ropogós, barna legyen. Krumplipüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. nov. 15. 07:13
A kacsasült almával elkészítési módja és hozzávalói.