Kacsahúsos rizottó recept
60 perc
A Kacsahúsos rizottó hozzávalói:
25 dkg (barna)rizs
1 egész kacsamell filé (70 dkg)
5 szál sárgarépa
30 dkg (mirelit) zöldborsó
1 karalábé
1 kisebb cukkini
1 fej hagyma
só
rozmaring
A Kacsahúsos rizottó elkészítési módja:
A kacsamellet előző este 2x2 cm-es kockákra vágom, sózom, rozmaringgal beszórom és a szeletekre vágott hagymával rétegesen lerakom. A rizst a szokott módon megfőzöm, a kacsahúst előbb megpirítom, majd fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A zöldségeket puhára párolom a kacsa zsírjából kivett néhány evőkanálnyi zsiradékon. Ha profi akarok lenni, akkor a karikára vágott cukkinit külön serpenyőben egy kevés olajon sütöm. Végül az egészet összeforgatom, savanyúsággal, salátával tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2009. aug. 29. 22:58
A kacsahúsos rizottó elkészítési módja és hozzávalói.