Kacsa pecsenye recept
A Kacsa pecsenye hozzávalói:4 kacsacomb
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág friss rozmaring
1 mokkáskanál bors
1 kiskanál őrölt kömény
só
A Kacsa pecsenye elkészítési módja:
A kacsacombot a sütés előtti napon tisztítsd meg, szedd le a szőröket, és mosd meg. A bőrét irdald be, azaz vagdosd be. Készítsd el a pácot. Egy jól záródó edénybe öntsd az olajat, tedd bele a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Adj hozzá borsot, őrölt köményt, a rozmaring leveleit pedig aprítsd fel. A pácot masszírozd jól a húsba, és lefedve pihentesd a hűtőben másnapig. Sütés előtt vedd ki a combot a hidegről, és mindkét oldalát sózd be jó alaposan. Rendezd el a húsokat egy tepsibe úgy, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett. Zsír nem kell alá, mert épp elég sok kisül majd a combból. Tedd az előmelegített sütőbe, és letakarva süsd 200 fokon körülbelül 50 percig. Ekkor fordítsd át a húst, és süsd még 30-40 percig. A vége felé vedd le a fóliát, hadd piruljon. Ha idősebb a kacsa, előfordul, hogy a sütési idő tovább nő. Tehát mindenképpen teszteld, mielőtt kivennéd sütőből. Szúrj a comb legvastagabb részébe egy hústűt vagy villát. Ha az könnyen áthatol rajta, elkészült. Sütés közben 20 percenként locsold meg a saját szaftjával, akkor biztosan nem szárad ki.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 25. 08:08
A kacsa pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.