Töltött paprika recept
A Töltött paprika hozzávalói:50 dkg darált hús
1 bögre rizs
3 db TV paprika
1 üveg paradicsomlé
só
2 ek cukor
0,5 dl olaj
2 ek liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csipet bors
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 db tojás
A Töltött paprika elkészítési módja:
A rizst olajon felmelegítjük, majd hozzáöntünk 2 bögre vizet, 1 csipet sót, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja (egy kevés maradhat rajta). A tűzről levéve fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja. Hagyjuk kihűlni. Előkészítjük a gombócokat: a kihűlt rizst és a darált húst összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. A paprikát kicsumázzuk, a töltelékkel megtöltjük, a maradékból gombócokat formázunk. A rántáshoz felmelegítjük az olajat vagy zsírt, beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomlét, 2 dl vizet, 1 csipet sót, a felaprított hagymát. Elkeverjük és felforraljuk. Alacsony hőfokon pároljuk. Beletesszük a gombócokat meg a paprikákat és puhára főzzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. dec. 24. 23:54
A töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.