Jónás módszer: fiú vagy lány? (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ez egy nagy marhaság!
Amikorra a Jónás-napomat teszi a naptár, aznap, de még a közelében sem vagyok termékeny időszakomban... Ilyenekre nem gondoltak az okosok? Hogy nem csak úgy random van peteérése egy nőnek, a Hold alapján, hanem ez biológia?
Ez egy nagy hülyeség, azt kell mondjam! Hányan írják itt, hogy bizony nem jött be nekik! :(((
Nekem minden vacak (Jónás naptár, kínai horoszkóp) lányt jósolt annak idején: fiú lett, szerencsére!
Ilyenkor mi van?
Na és ha valaki nem tudja a pontos órát mikor született????
Akkor is működik ??
Sziasztok!
Él még ez a fórum? Én is megcsináltam a jónás naptáramat.
De valahogy nem jövök rá, hogy kell azt megcsinálni, amit másik fórumon is láttam: kiírja, hogy G (girl:lány) vagy B (boy:fiú) és mellé írja a rizikófaktort.
Ebben tudna esetleg valaki segíteni?
Előre is köszönöm szépen.
JÓNÁS-NAPTÁR - lényege
A Jónás-naptár a nevét a megalkotójáról, dr. Jónás Jenőről kapta. A szlovák orvos egy több ezer éves babiloni kőtábla töredéken olvasott mondat alapján kezdte meg kutatásait, mely szerint „a nő termékenységét a Hold egyes fázisai irányítják”.
1956-ban felfedezte, hogy a szövegrész a nők születési idejével és helyével kapcsolatos holdfázisokra utal. Elmélete szerint a nők akkor a legtermékenyebbek, amikor a Hold pont ugyanúgy áll, mint a születésük perceiben. Vizsgálatai során arra megállapításra jutott, hogy ezeken a napokon a nők 85 %-a esik teherbe, míg a menstruációs ciklusból kiindulva számított ovulációs napokon csak a nők 15 %-a.
Leegyszerűsítve: ha a születésed időpontjában épp újhold volt, akkor Te is újholdkor leszel a legtermékenyebb. Érdekesség a módszerrel kapcsolatban, hogy állítólag akkor is beválik, ha a Jónás-nap éppen a menstruáció idejére esik, amire nincs tudományos magyarázat. Bár Jónás dr. a világ elé tárta felfedezéseit és bizonyítékait, amelyekre mintegy 40 ezer párt vizsgálva tett szert, az orvostársadalom nem ismerte és nem ismeri el a módszert, így ezt a nőgyógyászodnak nem ajánlatos említeni.
Mikor van az alkalmas időpont?
A Jónás-napkor már elkéstetek, ezért az együttléteket a Jónás-nap előtti 3 napra kell időzíteni.
Alkalmazásának korlátai
A módszer csak akkor alkalmazható, ha mindketten egészségesek vagytok a pároddal, és mindketten képesek vagytok a megfelelő ivarsejtek termelésére.
A szervezetedben nem lehet olyan betegség, elzáródás, gyulladás, amely akadályozná a petesejt és a spermiumok találkozását, illetve a testednek alkalmasnak kell lennie a megtermékenyült petesejt befogadására.
Amennyiben nem vagytok teljesen egészségesek, az orvosi vizsgálatot, esetleg kezelést követően érdemes próbálkozni a fenti módszer alkalmazásával.
A születendő baba neme
Úgy tűnik, hogy jelenleg alkalmazott savas-lúgos kémhatással történő variálást kivéve a Jónás-módszer az egyetlen, amely némi támpontot adhat abban, hogy milyen legyen a születendő babátok neme. A Jónás-módszerrel állítólag pontosan meghatározható, hogy az adott hónapban megfogant gyermek milyen nemű lesz. Persze vannak hónapok, amikor ez nem egyértelműen eldönthető, mert a baba neme a Hold aktuális állatövi jegyével áll kapcsolatban, de ezeket a hónapokat a Jónás-naptár alapján ki lehet számítani, mint ahogy azt is, mikor érdemes próbálkoznotok, ha kisfiút, vagy kislányt szeretnétek.
Szia!
Hát nekem a Jónás szerinti kislány fiú lett, mire
megszületett!
Sziasztok, már rég nem járt itt senki... :(
Ha esetleg valaki mégis idetévedne, tudna nekem segíteni? Már van egy kisfiúnk, de most szeretnénk egy kislányt a Jónás módszer segítségével. Látom, sokaknak bejött a nem és a nap is, de én visszamenőleg kiszámoltam a kicsi fiamra, és lányt mutat. Nem tudom jól számoltam-e, az astro.com oldalon csináltam. 2010. január 10-én fogant, és október 6-án született 14:15-kor Budapesten. Én szintén Bp-en születtem 1989. április 30-án 04:15-kor. Légyszi segítsen valaki! :) Előre is köszönöm!!
Akkor hátha!Vagy mit szeretnétek?Mert egyáltalán nem törvényszerű, hogy nem egyneműeket?:)))
Vagy most rózsaszínben képzeled el?
Sok sikert, jó egészséget, majd írd meg mi lesz!
Az az oldal fizetős lett, ahol a kockázatot is meg lehetett nézni.Sajnos.Én is nagyon bántam, hogy nem néztem meg vagy 10 évre előre, amikor még lehetett.(Akinek kiszámoltam, mindenkinek bejött)
Így lutrira mentünk neki a dolognak-igazság szerint nem is a jónás napon fogant, de kisfiút várunk a kislány után.(Inkább a peteérést figyeltem)
Mindenkinek kívánok minden jót!
Sziasztok!
Ki tudom számolni a jónás napjaimat, azt is mutatja, fiú vagy lány, csak a kockázatot nem!
Azt hogy kell????
Légyszi segítsetek!
Nagyon köszönöm!
a teszt szerint lányom lesz, ahogy azt már sokan megjósolták. Mennyire lehet egy ilyen tesztben bízni vajon?
De nem lesz baj ha kislány.Örülnék lánynak is, fiúnak is.
Szia!
A piros vonal, ahol nem mutat jelet, az azt jelenti, hogy 50-50% a fiú, ill a lány gyermek fogantatásának az esélye.
Tudomásom szerint.
Valaki számoljon már nekem a Jónás naptár segítségével! Légyszi!
Egy valakitől már kértem segítséget, ő számolt egyet, én is számoltam egy internetes portál segítségével ugyanazon adatokkal, de más eredményeket kaptam.
Adatok: Mezőkövesd, 1982. 06. 01. éjfél és hajnal 1 között születtem.
Köszi előre is.
Sziasztok!
Én kiszámoltam az astro.com-on a jónás napjaimat. De van egy pár kérdésem: Mit jelent a piros vonal? És ha hónapokig nem mutatja meg a gyermek nemét?
Mi is szeretnénk harmadik csemetét. Van már két fiunk és ha lehet lányt szeretnénk.
Mi ez az ovulációs mikroszkóp?
Köszi a válaszokat!
szia
asszem dm-ben vettük hülya nagy kocka alakú cikláman vagy rózsaszín papír dobozban van
vakrep
Hali
Nekünk 2 kölykünk van
Mindkettőnél próbáltuk úgy csinálni, hogy olyan nemű legyen amilyet akarunk.
Én nem hiszek ezekben a jónás, kinai naptár, németlinkes módszerekben és utólag kiszámolva több mint 50%-uk rosszul is mutatja mindkét gyerek nemét.
Én abban hiszek, hogy a fiú spermák gyorsak a lányok kitartóbbak.
2x 5 rugót rászántuk ovulációs tesztre
1.-nél fiút akartunk ezért a várható ovuláció előtt (érdekes az asszonynak a szokásos 14. helyett a 19-20. napon van) 3-4 nappal már nem töcsköltünk, majd mikor bejelzett a teszt, akkor azonnal
2.-nál lányt akartunk ezért a várható ovuláció előtt nekiáltunk 3-4 nappal és minden nap mint a nyulak
Nálunk 2ből 2szer bejött, ezért én ezt ajánlanám, ha valaki kérdezi.
Csövi
vakrep
További ajánlott fórumok:
- Holdnaptár - Jónás módszer
- Milyen módszert alkalmaztatok, hogy a babátok fiú vagy lány legyen?
- Van rá valami módszer, hogy lányom szülessen?
- Esett-e teherbe valaki közületek Dr. Jonás módszerével
- Jónás módszer című könyvet ki írta?
- Ki tudja, hogy lehet a jónás módszerrel a biztonságosabb, kevesebb kockázattal járó jónás napokat megállapítani, kiszámolni?