Jónak lenni másokhoz (beszélgetés)
Nem is megfelelni kell mindenkinek, hanem a legjobbat kihozni magunkból. Ez elsősorban önmagunkkal szembeni kötelesség, a többi csak ráadás:)
Az emberek nagy része fél "jónak" lenni, inkább magára húzza tüskés köpenyét és az alatt kucorog, miközben szeretetre, jóságra vágyik önmaga is.
Van akivel szemben az a legtöbb jó amit tehetünk, hogy nem rúgjuk fel, vagy nem vágjuk pofán. Bocsánat, így érzem:)
Hát ez itt a baj, hogy nem szoktak törekedni rá, mert elkönyvelik magukban, hogy nincs meg bennük ez a képesség.
Az újszülött sem tud beszélni...mégis megtanul!:)
A jóság erőltetése helyett az visz előbbre ha az ember szembesül jócselekedetekkel, katartikus élményt él át ilyenek láttán.
A szépirodalomban számos mű, regény, vers szól a jóságról. Ilyenek pl. a magyar népmesék is. A gyerekek már iskolában sok alapművet ismerhetnek meg, amelyeket ha befogadnak, jobb emberré válhatnak. Ilyen pl. a Hét krajcár, Kincskereső kisködmön, Légy jó mindhalálig, Árvácska, stb.
Szerintem mindez legbelülről jön, vagy nem jön.
Ha valaki kedves, figyelmes, mosolygós, törődik másokkal is nem csak saját magával, akkor viszonzásra fog találni.
Persze sokan kihasználják a "segítőkész" embereket, és ezáltal megsebzik, beleszúrják a nagy kést, kihasználják.
Ne akarjunk megfelelni mindenkinek,az túl nagy teher szerintem. Elég ha magunknak megfelelünk, és az energiánkat azokra az emberekre fordítjuk, akiket szeretünk.
Jó komédiásnak kell lenni,ennyi az egész. :)
Minél jobb komédiás leszel,annál jobbnak fognak hinni az emberek.. :))
Tanulj meg fiacskám komédiázni,
Tanulj meg kacagni, sírni, ha kell,
Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni,
Magaddal törődj csak, más senkivel.
Ne higgy a barátnak, hű szeretőnek,
Ne higgy az eskünek, ne higgy soha,
Tanulj meg fiacskám komédiázni,
Mert minden, minden csak komédia.
kiegészítés:
Hogy ahová beteszi a lábát az illető, ott a sírás nevetéssé változzon, még a legnehezebb helyzetben is:)
Én legelső sorban jó anya szeretnék lenni /és vagyok is - remélem:)/, aztán jó feleség.
A többi, mind-mind másodlagos számomra. Egyébként sem lehet mindenkinek megfelelni, de nem is szeretnék.
Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék.
Törekedni azért lehet rá.
válasz:
ne akarj mindenkinek megfelelni,
miért akarod, hogy mindenki szeressen?
inkább a belső bizontalanságoddal dolgozz!!
ennyi embernek nem is lehet, mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszenni valami
Én felhívtam a szomszéd nénit a múlt héten, hogy segítsek-e összevágnia a fát.
Az unokája mondta, hogy két éve meghalt...
Ez csak hülyeség persze, de nagyon nehéz jó embernek lenni.Ezért vagyok én is rossz...