Jön a férfi fogamzásgátló! (beszélgetés)
"úgy tűnik, hogy végre az egyik kísérlet sikeres lesz"
Ha még csak kísérleteznek akkor évek mire ebből vásárolható termék lesz.
Maximum akkor lehetne ebből gyorsan termék, ha valahogy összekötnék a coviddal. Akkor pár kísérlet után másnap a polcon lenne.
"Non-hormonal birth control
To develop a non-hormonal drug, his team targeted a protein called retinoic acid receptor (RAR) alpha.
Inside the body, vitamin A is converted into different forms, including retinoic acid, which plays important roles in cell growth, sperm formation, and embryo development.
Retinoic acid needs to interact with RAR-alpha to perform these functions, and knocking out the RAR-α gene in male mice makes them sterile, without any obvious side effects, the team said.
So, the scientists developed a compound that blocks the action of RAR-alpha. They identified the best molecular structure with the help of a computer model.
Their chemical, known as YCT529, was designed to interact specifically with RAR-alpha, and not two other related receptors, in order to minimise potential side effects."
Nyilván lesznek ennek is mellékhatásai, viszont egyelőre úgy néz ki, hogy jóval kevesebb és kevésbé komoly, mint a női hormontablettáknak. Bár eddig is csak a legkisebb mellékhatásokat vállalták be a kutatók a férfi fogamzásgátlóknál.
Egy akkori haverom az első malackodásai után teherbe ejtett egy kislányt.
Nekem ő volt az intő példa, még véletlenül sem akartam az ő későbbi életét követni.
Én így tanultam, hogy a gumi relatív biztos dolog.
Lábat mosni zokniban vagy egy nem kívánt gyerek..van közte különbség.
No és a gumi más ellen is jó volt, mert senkinek sincs semmi a homlokára írva....-)
De ez csak az én tapasztalatom.
Ez is egy vélemény. Nekem akár a tényleg véletlenül elfelejtett tabletták is frusztráció okoznának, mert nem biztos, hogy bevallja vagy "egy kimaradt tabiból nem lesz baj, úgy se leszel terhes, majd kiszállok ma időben" stb. Vagy a gumi elkerülése miatt nem mondja el.
De az is igaz, hogy sajnos rengeteg nő játszik a tabletta szedéssel...
Egyre többet foglalkoztak a témával és úgy tűnik, hogy végre az egyik kísérlet sikeres lesz. Ez egy hormonmentes megoldás, napi tabletta és 99%-os biztonságot jósolnak neki.
Mit gondoltok róla? Lesz piaca? Rábíznátok a férfiakra ezt? Egyáltalán beszednék/beszednétek, ha férfiak vagytok?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Férfi fogamzásgátló tabletta!!!
- Tudnátok ajánlani olyan védekezési módszereket, ami nem gyógyszer, nem gumi és nem is spirál? Létezik férfi fogamzásgátló?
- Mennyire megbízható a férfiaknak készült fogamzásgátló?
- Van-e káros hatása, ha egy férfi elkötteti magát fogamzásgátlás céljából?
- Férfi fogamzásgátló