Joghurtos-banános szelet recept
A Joghurtos-banános szelet hozzávalói:A piskótához
3 db tojás
3 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 kk sütőpor
A krémhez
2 db banán
280 ml joghurt (natúr)
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
8 dkg cukor
A díszítéshez
5 dkg csokoládé
A Joghurtos-banános szelet elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük. A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel. A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát. Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt. Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. máj. 28. 07:34
A joghurtos-banános szelet elkészítési módja és hozzávalói.