Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos-banános szelet recept

Joghurtos-banános szelet recept

A Joghurtos-banános szelet hozzávalói:
A piskótához

3 db tojás
3 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 kk sütőpor

A krémhez

2 db banán
280 ml joghurt (natúr)
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
8 dkg cukor

A díszítéshez

5 dkg csokoládé


A Joghurtos-banános szelet elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojásokat, habverővel a fehérjét kemény habbá verjük, belerakjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. A natúr joghurtokat a széttört banánnal és a cukorral tűzre tesszük, majd mikor langyos, hozzákeverjük a zselatint, és összemelegítjük. A habtejszínből kemény habot verünk, majd ezt is összekeverjük a banános krémmel. A krémet az őzgerinc forma aljára öntjük, miután kivettük belőle a piskótát (érdemes a piskóta domború feléből levágni kicsit), majd értelemszerűen, hogy megmaradjon az őzgerinc forma, olyan irányban rátesszük a krémre a piskótát. Pár órát pihentetjük hűtőben, majd a formát fejre állítjuk, és kiöntjük a süteményt. Olvasztott csokival díszítve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos-banános szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook