Jó időben lehet-e kint tartani a Bichon Havanese-t? (tudásbázis)
Köszi! Mindenképpen próbálom őket rávenni!
A szuleidet azert probald puhitani.
Idovel enyhulnek. Nalunk pl a macska sem johetett be regen, most meg a szuleim azok, akik nem hajlandoak kikuldeni a macskat :)
Jo idoben tarthatod kint, semmi baja nem lesz!
Nekem egy kis keverekem volt, de hasonlo mint a bichon, nagyon ritka szore volt, es picike.
Gyerek voltam, a szuleim nem engedtek be.
18 evig elt, SOHA semmi beje, betegsege nem volt.
Az allatok szivosak!
Tényleg nagy szerencse, hogy még nincs semmi baja a kutyusnak.
Azért gratulálok az állatorvosnak is. Elég lazán veszi ő is a dolgokat. Lehet, hogy a szülők is jobban elgondolkoznának, ha az állatorvos azt mondaná, hogy ne tartsák a kertbe ezt a fajta kutyát. Így meg még az ő véleménye is csak erősíti bennük azt, hogy jó helyen van kint a kutya.
Hát nem. Szerintem a 10 ujjam elég lenne arra, hogy összeszedjük, hány fajta kutyát nem lehet kint tartani.
Bár ugye az összeset védeni kell, amíg nincsenek meg az oltások.
Amúgy tényleg baromi nagy szerencse, hogy annak a kutyának semmi baja. Kint az udvaron, 6 hetes kortól, mostanra 2 oltással. :(
A szüleit úgy néz ki, hogy sajnos nem tudja rákényszeríteni a felelősségvállalásra. Ők megvették a kutyát, hogy örömet szerezzenek a lányuknak, de hogy azzal a kiskutyussal, hogy kéne bánni, hogy lehetne az igényeinek legmegfelelőbben tartani, az nem érdekli őket. Valószínűleg végig sem gondolták.
Hát ja.
De talán még menthető a helyzet.
Igen, mivel gyerek megvannak a korlatai (szulok jelen esetben). Rosszabbat tettek a gyerekukkel, mint jot, mert a lanyukat lathatoan bantja ez a helyzet, de a kutyahoz is ragaszkodik mar. Viszont van egy pont, amikor a megszakadna a szivem keves. Belehalnek kb, ha oda kellene adnom a kutyamat, de ha nem tudnam biztositani neki az ennivalot, vagy kint kellene lennie, ot neznem. Pont azert, mert szeretem! Csak szeretettol se nem lakik jol, se nem veszeli at a hideget sajnos. Hibaztak a szulok, ja... fullosan felrelottek a fajtaval. :/
A módszer ugyanaz. A hely meg részletkérdés. :)
Illetve majdnem, de a lényeg ugyanaz.
Hát nem ezt mondom én is? :D
Én meg kiköltöznék a kutyaházba vagy az mellé és csak akkor költöznék be a házba, ha a kutya is jöhet, a lányukat már csak megsajnálnák. :)
Ezzel mar elkestek egy csoppet, hogy nem akarnak hazban kutyat, mert bichont vettek :/
Ebben teljesen igazad van.
De ő (már bocsánat) még gyerek. Sajnos a szüleinek kellett volna felelős döntést hozni.
Én megértem, hogy nem akar megválni a kutyától. De ez így nem megoldás.
Na jó, de ha nem engedik, akkor nem engedik.
Én sátrat vernék a konyhába, hátha megenyhülnek :)
Latod, ez onzes- mindenfele kotsogoskodes nelkul. Es szerinted a kiskutyadnak ez jo igy? Akkor mit fogsz erezni, ha latod az 5. Honapos kutyat a szeptemberi esoben az udvaron azottan? Hidd el, nem megoldas, hogy bezarod a konyhaba egyedul. Akkor tessek bevinni! Ha a szuleid megvettek neked, akkor vallaljak!
Ezt teljes mértékben megértem.
A mieink is jobban szeretik a házi kosztot, de vigyázni kell. Az anya kutyát kiskorában (tenyésztője javaslatára) tejbe aprított konzerves kutyakajával meg házi koszttal etettük és még felnőtt korában sem akart mást enni. Volt, hogy kiraktuk a száraz tápot neki, mást nem kapott és 3 napig nem evett egy falatot sem. Ennek az lett a következménye, hogy nem rágott eleget (játékokat sem) és fél éves korában már tele volt fogkővel a foga és sajnos azóta sem jöttek rendbe a fogai. Leszedetjük meg már rág is, de nem jön neki helyre.
Egyébként a chipre is kérdezz rá az állatorvosnál, mert azt hiszem azt is 4 hónapos koráig meg kell, hogy kapja.
En a kutyat vittem volna mar be a hazba :))
akkor már inkább a konyha
Dehogy adom a kiskutyámat sehova. A szívem szakadna meg, ha elvennék tőlem. :S
Eleg erzekeny a boruk es gyakori az etel allergia is naluk(csirke, marha es a fuszeres etelek sem a legjobbak). Jot teszel, ha etolteted a natur husokat es a tapot. Es kevesebbet is kakal, ha jol eteted
Én a helyében inkább kiköltöznék abba a konyhába :)
Nem tudod odaadni vkinek, aki beengedne? Ha megteheted kesobb, meg lehet sajat kiskutyad.
Viszont a szuleid mennyire vannak tisztaban ezzel a fajtaval? Mi alapjan mondtak, h bichon v yorki? Szoruk nem hullik, nem szagosak, ha tisztan vannak tartva... nem ertem miert nem elore gondolkoztak:s
Egészséges állatot lehet oltani, ezért kell előtte beadni a féreghajtót.
Rossz szokás (vagyis inkább a kevésbé rossz, mert így legalább kap féreghajtót a kutya), hogy kötelező oltáskor a gazdi markába nyomnak egy féreghajtó tablettát.
Ne is mond... az enyémnek az olivaolajos, kurkumás csirkemell tetszik. A szülinapomkor adott anyukám először neki egy kicsit... utána egy napig nem is volt hajlandó megenni semmilyen kutyakaját.
Jujj. akkor az rossz, ha egyszerre kapja az oltást, meg a féregtelenítést? Az orvos azt mondta "legközelebb az oltás mellé adunk egy kis féreghajtót is"
Szerintem a nagy veszettség ellenivel van, de erre nem vennék mérget.
További ajánlott fórumok: