Jelzálog alapú kölcsön, aki tud segítsen! (beszélgetés)
Sziasztok, most olvastam, hát ez szép lesz, ha eddig nem tudott valaki lakást venni, ezután lehetetlen lesz az átlagembernek, akinek nincs félretéve több milliója.
Március 01-től szigorodnak a hitelfelvételi lehetőségek!
1.)Az adott ingatlanra felvehető hitel mértékét korlátozzák
A hitel max összege a fedezet értékéhez képest
forint 75 %
euro 60 %
más deviza (pl. CHF) 45 %
2.) Hitelezhetőségi limit bevezetése június 11-től
Euro hitel esetében a havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb az így megállapított hitelezhetőségi limit 80 százalékánál, más devizahitel esetén pedig a 60 százalékánál.
A felvehető kölcsönök összegét, valamint a gépjármű-finanszírozás futamidejét maximáló rendelkezést már március elsejétől alkalmazni kell, az ügyfél hitelezhetőségi limitjéhez mért havi törlesztőrészleteket pedig június 11-étől.
Hát én is 2 éve vettem fel scájcio frankban 8,3 milliót. Ez most kb. 10,5 millió. Havi törlesztésben ott tartunk, hogy 98 ezerFT.
Amikor változott az árfolyam, én is elgondolkodtam azon, hogy kedvezőbb konstrukciójút keressek.
De bankos barátnőm megsúgta, hogy eszembe ne jusson még csak megkérdezni se hivatalosan, mert akkor automatikusan felülvizsgálják a hitelt. És ugyebár estek az ingatlan árak is, meg szigorodtak a maximálisan kiadható hitel feltételei. Vagyis egy vizsgálatnak az lenne az eredménye, hogy felszólítana a bank, vagy ajánljak fel még egy ingatlan hitelfedezetként, vagy pedig fizessem ki a jelenlegi tőketartozásom és az új hitel számítás értékeként adható összeg különbözetét. Ellenkező esetben felbontják a szerződést velem.
Mivel az aktuális számítások szerint a házam jelenleg nem ér annyit, mint amennyi hitel adható rá, s mint amennyit felvettünk.
Ha most szeretnék hitelt felvenni, akkor max. 6,5-7 milliót kapnék.
Vagyis magyarul ki kellene fizetnem több mint 3 millió ft-ot, ha nem akarom elveszteni a házam.
Úgy hogy én inkább nem bolygatnám ezt az ügyet.
anyósom nyugdíjas apósom még dolgozik, 58 évesek,
Megértem én őket is! De én úgy gondolom, ha tényleg segíteni akarok a gyerekem akkor segítek! A sogoromék odaépülnedk egy portára velük, és ha anyosomék meghalnak hogyan adjuk el a házat? Mondta anyósom a sogoromnak hogy fizessenek ki minket, de fülük botját sem mozgatják!
tehát akár 20.000 millió is? amennyi hitelünk van azt kéne összevonni, és fele annyit kellene csak fizetnünk , és sokkal jobban meglennénk! De hajthatattlan anyósom! Nem akarja megterheltetni a házat! Kilátástalan az egés
z!:((((((((((
További ajánlott fórumok:
- Szülés után nagy maradt a hasam, aki tud, kérem segítsen nekem!
- Lányok, Asszonyok, kérem segítsenek! Feleségem 10 hetes terhes, most derült ki....
- Logikai feladat, nem boldogulok vele! Aki tud segitsen!
- Mit tesz a bank ha már kb. 5-6 hónapja nincs fizetve a jelzálog kölcsön?
- CHF alapú, havi fix törlesztésű személyi kölcsönünk összegét duplájára emelték
- Személyi kölcsönnél a bank a munkáltató által leigazolt jövedelmet veszi alapul, vagy a bankszámlára érkezettet?