Jár a táppénz? Majd szülés után a CSED és GYED? (beszélgetés)
Igy mukodik; szolsz h visszamennél, kiveszel 1 napot a szabibol, majd elmesz tapenzre.
Kapod a tapenzt, majd csed, gyed.
Ez nem cáfolja, amit írtam.
Általában ez a gyakorlat, de a szabadsággal a munkáltató rendelkezik.
A szabadsággal (évi 7 munkanap kivételével) a munkáltató rendelkezik.
Ő határozza meg, mikor veheted ki.
Igazán korrekt munkavállalói magatartás.
Tiszta szerencse, hogy csak férfiakat alkalmazunk.
És ha már akkor terhes lennék amikor bejelentem hogy vegyenek vissza aktív állományba? Kiveszem a felgyűlt szabijaimat és utána megyek táppénzre?
Ha kiveszem a felgyűlt szabit akkor az alatt kirughatnak?
Megtagadhatják hogy vissza egyének aktív állományba? Vagy azt hogy kiadják a felgyűlt szabikat?
Jelenleg Gyesen vagyok a kislányommal 2023. Júliusig. Akkor tölti hármat. A munkahelyemen fizetés nélküli szabadságon vagyok.
Ha összejönne a baba a Gyes és fizetés nélküli szabadság ideje alatt akkor megszakithatom a szabadságot és elmehetek táppénzre(a munkahelyen amint terhes lesz valami táppénzre kell hogy menjen mert veszélyesnek minősül a munkavégzés). Köszönöm szépen a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- A táppénzt a táppénzes papír beadásától számítva mennyi idő után küldik ki?
- Hová kell a -15 napon túli- táppénzes papírom leadni, ill. címre vagy számlára küldik majd?
- Április 1-én kezdenék dolgozni GYED után régi m.helyemen, előtte le kell töltenem a fennmaradt 30 nap szabimat. Ezután elmehetnék táppénzre?
- Egy héttel szülés után is még csak annyi tej van, hogy majdnem minden evésnél pótolni kell, laktoherb meg homeo sem segít, mit tegyek?
- Tgyás igénylésének mi a menete, ha most táppénzen vagyok, de a szülés előtt már szeretném igényelni?
- Sziasztok!Laktoherb teát ihatok-e? 25. hétben vagyok és nem tudom hogy már ihatom vagy azt csak szülés után kell majd?