J4490 kód fogyatéknak számít-e? (tudásbázis)
A 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet tartalmazza, mely betegségekre jár a személyi kedvezmény (SZJA). Nagyon megszigorították 2010.évtől. Sok BNO kód ki lett véve a kedvezményezettek közül, többek között az asztma is.
Csak abban az esetben lehet igénybe venni az általad jelzett BNO kódra a kedvezményt, amennyiben 2010.év előtt kelt végleges orvosi igazolás kiadásra került.
Nekem is ez a betegségem már 1988. óta, valóban gyógyíthatatlan, de jól kezelhető betegség. Gyermekek esetében van esély arra, hogy felnőtt korukra jelentősen csökkennek a panaszok.
A fenti rendeletváltozás engem nem érintett, mert már nagyon rég kiadásra került a végleges igazolásom. Ennek ellenére a NAV 2x behívott ennek ellenőrzésére, melyre vittem a kinyomtatott rendeletet és az adó-tb oktatások kiadott minisztériumi anyagot, melyben magyarul le volt írva, hogy az asztma 2010.előtti végleges igazolás továbbra is érvényes.
Remélem tudtam kicsit segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Megcsalásnak számít-e, ha korábbi barátnőjével levelezget a pasim a facebookon?
- Az helyesírási hibának számít-e, ha a gyermek az ö és ü fölé vonalat húz és nem két pontot tesz a középiskolában?
- Szerintetek szolgálati időnek számít-e a börtönben folyamatos munkával eltöltött idő?
- Kereső tevékenységnek számít-e az őstermelői igazolvány megléte?