Iszonyú migrénem van kb. 2 órája és semmi nem használ, mit tegyek? (tudásbázis)
Ha így gondolod, akkor biztos, hogy úgy is van. :-)
Részemről a téma lezárva.
Így igaz.
És ez nemcsak a fejfájásra vonatkozik.
Azért az nem semmi, hogy egy ilyen komoly dolog mint a migrén, egyesekből mit hoz ki.
Ha segíteni nem tud, mèrt kötözködik.
25 éve nézem végig a fiam migrénes rohamot.
Ne akarja megtudni milyen, akinek még nem volt.
Szia. Hála Istennek hogy megoldodott a gond.
Mondom én inkább a frontokat éreztem meg míg nem csináltattam migrén piercinget. Azóta ez volt a második combosabb fejfájásom, gyanítom a tegnapi f*s idő okozta. Ma már oké minden🙂.
Ne húzd a gyógyszert, migrén nem játék, azonnal csillapítani kell.
Nekem volt 1 kemény migrénes évem, olyan fájdalommal járt, hogy sok-sok néhány mm-es elhalások lettek az agyamban, először SM-re gyanakodtak. Jártam fájdalomklinikán ott mondták, hogy a migrén az nem klasszik fejfájás, ahogy érzed hogy jön azonnal gyógyszer, mert különben csak elhatalmasodik. Én ha nem vettem be időben gyógyszert (nekem anno a Quarelin vált be) akkor ha már elhatalmasodott a fájdalom semmi bogyó nem segített, napokig fetrengetem sötét csendes helyen, egészen addig amíg végre hányni nem tudtam, ha az sikerült azonnal feloldódott a görcs. Egy ilyen hányással végződő roham után kellett 2-3 nap mire helyreállt a rend, pl hogy normál tempóban tudjak beszélni, gondolkodni.
Adtak speciálisan migrénre való fájdalomcsillapítót (Relpax) egyetlen egyszer mertem bevenni olyan betegtájékoztatója van, hogy borzasztó.
Egyre gyakrabbak voltak a rohamok, először csak havi egy, végül hetente akár 2 roham, ami ha egy izmosabb rohamot regenerálódással együtt 2-3 napnak tekintünk akkor gyakorlatilag állandóan baj volt.
Mikor már tényleg nem tudtak gyógyszerekkel mit kezdeni velem, "nem hivatalos" orvosi tanácsra a fájdalomcsillapító mellé elszopogattam 1 korty házi pálinkát. Nem lenyelni, hanem szájban tartani, hogy a nyálkahártyán keresztül szívódjon fel oldva a görcsöt. Volt hogy a fájdalomcsillapítót el is hagyhattam, elég volt csak a pia, tényleg egy korty, nem több.
Aztán egyszer csak ahogy jöttek úgy el is tűntek a rohamok, ez vagy 12 éve volt, azóta klasszik fejfájásom is alig van. Többször voltam MRI-n, vérvizsgálaton, szemészeten, endokrinológusnál, EKG-n, tényleg mindenhova elküldtek, nem derült ki mi a baj, de szerencsére elmúlt.
Hogy minek vagyok itt?
A tanácsommal segíteni szerettem volna Neked egy bevált recepttel.
Ez volt a kezdet.
---------------------
Sajnálom, hogy a hányinger kerülget, hidd el, ez az utolsó alkalom, hogy szóltam Hozzád.
Azért a te stílusodban is van némi hányingerkeltő. De ha nem tetszik azok véleménye akik segíteni akartak, minek vagy itt?
Az észosztàstól nem lettem jobban. És igen,nem is megyek orvoshoz mert kétszer egy évben fáj a fejem. Akinek migrénes rohamai vannak és okàdnak meg fetrengenek míg el nem múlik, ők sem nennek már évek után orvoshoz mert tudják, hogy csend, nyugalom GYÓGYSZER, alvás és jobb lesz.
Ejha!
Mért ilyen nagy hangon?
Én Téged nem bántottalak, kérlek, ha már nem tudod megállni, beszélj velem normálisan.
(Hogy válaszoljak, addig is: volt már fejfájásom, gyengébb is, erősebb is. Néha gyógyszer segített, másszor a citromos kávé. Volt úgy is, hogy elmúlt magától. Amit azonban nem tettem fejfájás miatt az az, hogy tudásbázis kérdést teszek fel az ügyben. Hátja jön valahonnan valami világmegváltó - és fejfájásmúlasztó - ötlet. Valami unatkozó "nyanyától" - ahogy itt fejtegette valaki a napokban az idősebb fórumozókról vallott véleményét.)
Honnan a bátorság? Onnan ,hogy ez olyan oldal, ahol kérdéseket teszünk fel és tanácsokat kérünk? Vagy én maradtam le valamiről.
A vetélésem lezajlott és utána már a menzeszem is, tehát most úgy vagyok, ahogy lennék normális esetlen. Az meg hogy frontérzékeny vagyok szerintem nem egy kirívó eset. Ma már minden 3.ember az .
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha csak a verés használ?
- Mit tegyek, hogy ne vizesedjen a fal, ne párásodjon az ablak és ne penészedjen minden? Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.
- Több köhögéscsillapítót is próbáltunk és nem használnak, mit tegyek hogy elmúljon 3 évesem köhögés?
- Visszatérő hólyaghurutom van, szedem a tőzegáfonyát, kaptam Cifrant meg Monuralt de nem nagyon használnak, mit tegyek?
- "Égnek áll a hajam", mert nem a leírtak szerint használtam a hajfestéket, mit tegyek most?
- Mit tegyek a tyúkszemmel? Ecsetelő, tapasz nem használt!