Ismer valaki jó munkajogászt (jelenleg ikergyesen vagyok)? (tudásbázis)
Nem tudom, milyen a viszony, csak arra nagyon ügyelj, hogy a felmondás ne fegyelmi indokból történjen (tehát kvázi a te "hibádból"), mert akkor nem jár a pénz.
Ha az indok a létszámleépítés, vagy hogy felesleges a pozíciód, az jó. De ha elkezdenek szívózni, hogy nem adtál be papírt, vagy nem dolgoztál rendesen, vagy elkéstél, szóval valami ilyen okból akarnak felmondani, az baj. Az egyértelműen jogtalan, hiszen ennyi idő után miért most jut eszükbe?
Ügyelj rá, hogy az összes hivatalos papírmunkát időben elvégezd, írásban jelentsd az igényed, hogy mikor kezdenéd a munkát újra, stb.
Persze ha nincs köztetek probléma, és normális a cég, akkor nem árt egy egyszerű beszélgetéssel kezdeni: ők hogy képzelték, milyen indokkal mondanának fel? Kérdezz rá nyugodtan, és ne ígérj semmit, ne írj alá semmit, ha nagyon faggatnak, mondd, hogy megbeszéled az ügyvédeddel.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki olyan hitelfelvételt, ahol nem kérnek jövedelemigazolást? Jelenleg főállású anya vagyok.
- A GYED alatt felgyülemlett szabadságokból kiváltható-e néhány nap, attól függetlenül, hogy jelenleg még GYES-en vagyok?
- Jelenleg egy 3 napos, titkos randevún vagyok, ami még nem...
- Gyed után visszamennék a mukahelyemre. Jelenleg szabadságon vagyok. Jár a fizetésemelés?
- Mit csináljak? kiskorom óta diétázom.jelenleg 50éves vagyok, 86kgval+154cmvel
- Januárban lesz 1 éve, hogy jelenlegi munkahelyemen vagyok. Babát várok...