Inzulinszétválasztó diéta, életmód jan.3-tól (beszélgetés)
Minden normális diétának az a lényege,hogy meggondold mikor mit.Ebben semmi új nincs.;)
Amúgy gratulálok a dohányzás abbahagyásához,tényleg szép teljesítmény!:)
Próbáld ki persze ezt,csak ne ideológizáld meg...Ez a név és a mögötte álló magyarázat nem csak tudománytalan,de fájdalmas is.Amúgy meg úgy eszel,ahogy akarsz.De könyörgöm: ne kezd el érezni,hogy az inzulin ott bent hogy alakul...:S Felesleges agytröszt...
egy ismerősöm ajánlotta ezt az étrendet, neki bevált. értsétek jól, nem akarok 10kilókat fogyni, az egyetlen célom a diétával, hogy legyen rendszer az étkezésemben. biozöldségeken élek, faluról veszem a húst és a mézet, magam sütöm a kenyeret, és hetente 4-5ször futok másfél órát. nincs semmi problémám a súlyommal, vagy az erőnlétemmel. az egyetlen probléma az, hogy mint a legtöbb volt dohányos, hajlamos vagyok észrevétlenül napokat, sőt heteket végigrágcsálni, és ez ugyanolyan rossz szokás, mintha a füstöt fújnám. Ez az étrend pedig szimpatikus, mert ehetek mindenfélét, csak jól meg kell gondolni, hogy mikor. és tudom, hogy az lenne a legjobb, ha lemondanék pl minden édesről, de én úgy nem bírok élni, inkább triplán lefutom.
ja és a mérlegfüggőségemről is le akarok szokni. :)
Egyenletesen.Hm.Azs egészséges?Izé...lehetséges?Ja és:egészséges?Ez amolyan ne mozdulj,vagy meghalok eset?Elég komolytalan célkitűzés.Vagy netán a gonosz orvostársadalom nem látja be,hogy mi az egészséges inzulinértékek az étkezést követően?Vagy mi a probléma azzal,ha megmozdul az inzulinszint?Ja,hogy raktároz...tudod az étkezés célja,bármily meglepő is,nem a promt szükségek,hanem a raktárak feltöltése,mivel abból élünk...És a máj glukóz leadását te nem fogod befolyásolni,az egyszer fix.Glukózhoz pedig inzulin is jár...:)
Újra mondom: a GI diéta hasonló elvet céloz meg,de kb.nem mész le ötször hídba,hogy teljesítsd,indokai,célkitűzései meg életszerűbbek.Tökéletes,ha vigyázni akarsz magadra.:)
Ételfajták nem keverése...De.Inkább keverése!Frankón lehet a GI-t kedvezően befolyásolni a keverésekkel,dehogynem...Szerintem keverjünk!
Ezt hol üti,ami írtam?
A nulla a probléma értelmezéséből eredt.
Azért ez nem egészen így van... az inzulin teszi lehetővé, hogy a zsírsejt megtelhessen, és ő teszi lehetetlenné a zsírégetést...
Azt, hogy 0 legyen az inzulinszint, senki nem mondta.
1.kezdjük ott,hogy a zinzulin nem szállít zsírt
2.aztán a zsírocskának nem kell zinzulin,hogy bediffundáljon a sejtbe
3.a cukornak kell,de annak se mindenhova,na jó,izom,zsír pont igen.Azt ki is fujt.
4.a se-inzulin soha nem nulla,különben itt befejeztük a műsort ezen a szép napsütötte bolygón
5.a normál se-inzulin nem gátja semminek,a félórán leledző inzulincsúcs meg igen jól vissza tud állni.
6.a GI diétával semmi bajom,sőt,de ha nincs pásszintva a kalori,meg az életmódi,akkor megette a kutya az egészet!
Mimóza így jó?:)
jAAAAAAAAA? Hát miééé nem ezt mongyák??
Minusz egyen tarcsuk?És slusz pasz!!Fogom!
Értem hát!Kettévágod-paff-vége-kész.Na.
Na.Az a lényeg,hogy az inzulinszintednek el kell érnie a nullát,ott kell dobnia egy minuszhátast,ez megy pár óráig,na akkor fogysz!Beza!Nagyon fiziológiás...
Látom közben reagáltál:DD Nem kell ám hülyének tünnöd,van átmenet..legyél értelmes ,de ne tudálékos:DEzt gyakorlom kb 6 éve...Tudod hogy milyen nehéz...de tényleg te ezt áltlátod?
Mert nem értem ,hogy hol jön be a képbe az inzulintermelés...de én primitííííííív vagyok!!!
De most jössz te...
Akkkor most hogy elolvastam egyben a fórumot..és Zsóka 54 leírta az elmélet lényegét..még inkább nem értem az inzulinszétválasztást....?!
SP???Te érted??