Inzulinrezisztencia - Inofolic. Most mit csináljak? (beszélgetés)
Szia az a baj 4x szúrok és tablettát is szedem amig orvossal nem beszélek nem merem megvenni,mittudnék csinálni?hogy ugrál a cukrom 18 évig jó volt beállTköszi
Sziasztok!
Megmaradt egy fél doboz Inofolicom (30db). Szívesen átadnám valakinek 4000 Ft-ért, budapesti átvétellel. Privát üzenetet írj, ha érdekel.
Sziasztok! Eladó 1,5 doboz Inofolic, akit érdekel írjon nyugodtan :)
Sziasztok!
Akit érdekelne van 2 doboz Inofolic-om eladó. Az egyik bontatlan csomagolásban a másikban pedig 56 tasak van. A kettőt együtt adom 15.000 Ft-ért.
Érdeklődni lehet: szehofnerjulia@gmail.com
Szia! Van Veled egy cipőben járó unokatestvérem, a dokija kifejezetten erre (is) vetette meg vele az Inofolicot, nagy szájhúzások közepette megvette, aztán csak úgy olvadtak le róla a kilók, úgy beállította az inzulinját, és teherbe is esett 3 hónapra rá :-)
Sziasztok! A pajzsmirigyem évek óta alul működik ,ami jelentős súlygyarapodással (15-20 kiló) és jelentős vízisszatartással jár. Régebben Meforalt is szedtem. A háziorvosom javasolta , azt mondta ez jó hatással lesz az anyagcserére, fogyni fogok tőle,de nagy a teherbeesés esélye. A gyógyszerész meg lebeszélt róla. Szóval valaki hasonló problémával szedte - hogy fogyjon? Pár éve a hízásommal együtt a hormonrendszerem is felborult ,lehet azért javasolták.
Sziasztok! Én 20 hetes pocakos vagyok, és a teherbeesés előtt egy hónappal már ittam az Inofolicot, egy tündéri dokim van, aki azt tanácsolta, hogy a terhesség végéig igyam napi kétszer, így el fogom kerülni a gesztációs IR-t, ami tuti lett volna nekem. Nagyon szeretem, a bőröm, hajam, közérzetem sokkal jobb, nem híztam többet eddig 6 kilónál, a kisfiam is egészségesen növekszik :-) Ami a legeslegjobb, hogy így hogy már nincsenek rosszulléteim, így sincsenek nagy falási rohamaim, abszolút jó a vércukrom, nem ingadozik :-) Sokan panaszkodnak arra mennyire sokba kerül, de én ezen kívül nem szedek semmit és nekem ez így megfizethető. Nagyon ajánlom mindenkinek, cukorbajjal vagy anélkül, én már rengeteg Inofolic babát ismerek a környezetemben :-)
Sziasztok! Van egy 60 darabos bontatlan inofolicom plusz 2db ajándék tasak. 10.000FT. emil: annapeterffy@gmail.com
Sziasztok!
A lányomnak terhes diabéteszre javasolta az orvos az Inofolicot,napi 2 tasakkal,hogy elkerüljük az inzulint,Remélem használni fog.
Szívesen átvennék megmaradt tasakokat gyógyszertéri ár alatt.
Akkor már nem sok van hátra:)azt hittem már megszületett.
Még csak most január végén/ február elején fog születni. December elején begörcsöltem, azóta fekszem, meg nyomatom a gyógyszereket, hogy visszatartsuk... nem tudom meddig fog még menni, mert a hormonok mellett is elkezdtem újra görcsölni/ jóslózni 1 hete. És mivel nem volt ciklusom kb. 35- 36 hetes a fiam, úgy hogy ha úgy döntene, hogy jön, akkor már nincs gáz.
Voltak egyéb súlyosbító körülmények is... Teljes mértékig tisztában vagyok vele, hogy ő egy csoda és az is csoda, hogy egészséges.
Remélem tudod hogy szerencsés vagy hogy így összejött a bébi!:)
Minél tovább szeded a gyógyszert annál nagyobb esélyed van rá hogy elcseszi a ciklusodat és összevissza fogsz menstruálni vagy nem fogsz,menj el ehhez az orvoshoz majd ő tudja hogy hozza vissza a mensidet fogigátló nélkül.Priviben megírom.
Már fél éve a csökkentett adagot szedtem, mikor úgy döntöttünk, hogy elkezdünk próbálkozni, mert arra számítottunk, hogy sok idő lesz. Főleg, hogy mivel műszakoltam és nem tudtam mellette diétázni, így rendszertelen volt a ciklusom... és 4 hónap alatt így is összejött a kis komisz.
A nagyobb adag Merck- től talán annyi bajom volt, hogy ismeretlen eredetű lila foltok jelentek meg a lábamon, mintha bevertem volna, de nem vertem, egyszer csak megjelentek... csökkentés után már nem voltak ilyenjeim.
Szia Zakkantcsajszi!
Megköszönném, ha elküldenéd a doki nevét.
Szeretnénk babát, de még nem most. Óvszerrel is védekezünk, csak én baromira tartok attól, hogyha abbahagyom a tablettát, elmarad a havim.
Ha gondolod tudok javasolni egy profi endó dokit pesten,én is megjártam már pér maszek orvost aki nem is volt olcsó mégis félrekezelt.A diéta napi elosztása R:30gr ch,T:20 gr ch,E:50 gr ch.U:20 gr ch,V:40 gr ch.ezen belül figyelni kell h a gyors és a lassú felszívódású szénhidrátok milyen arányban fogyasztod.A fogamzásgátló pedig nagyon nem jó teljesen felborítja a hormonokat kimeríti a petefészkek működését hosszútávon,ami az inzulinnak sem jó.Akkor ha jól értem Te még nem szeretnél babát?
Nem azt mondom hogy baj ha bírtad az adagot nem vagyunk egyformák mindenki máshogy reagál,nem véletlenül nem mindenkinek 3x850-et írnak.Én XR-el kezdtem de semmit nem ért legalábbis én nem javultam tőle és nem is fogytam a diéta is nehéz volt vele.Ezért mondom h mindenki más,az biztos ha túladagolják a gyógyszert attól nagyon szar.ul tud lenni az ember.Neked most akkor sikerült a baba amikor lecsökkentették a gyógyszert?Régóta próbálkoztatok?
A mértékegységnek mU/L van feltüntetve a papíromon. Először a G1-ben volt inzulinterhelésem, utána meg a Körúti Orvosi Centrumban, ez volt 1 hónapja.
Enni:
- a fehér lisztből készült dolgokat teljes mértékben kerülöm, a teljes kiörlésű lisztből készült dolgokat részesítem előnyben
- barna rizs, saját készítésű leves tészták és nokedli
- legalább 2 éve nem ettem görögdinnyét, szőlőt és aszalt gyümölcsöket
Persze 1-2 keksz bele szokott férni, de tényleg figyelek arra, hogy mit eszem.
Endokrinológushoz nem küldtek, konkrétan a vérnyomásom miatt is csesznek rám, rögtön gyógyszert adtak rá...nem szedtem be egyet sem, fagyöngy teával rakom helyre és már most jobb.
72 kg voltam, szóval azért annyira nem voltam elhízott, csak a vércukorgörbém volt olyan lapos, mint állat. És visszafogytam 56 kg- ra, de még egy csomó ideig szedtem ezt az adagot. Utána elköltöztem, másik dokit kellett keresnem és ő csökkentette le. Inkább örülök neki, hogy bírtam azt az adagot, mert ha nem ment volna szerintem most nem lenne babócám. A Merck XR- es változatára mondják még, hogy nincs tőle olyan szarul az ember, azt is érdemes lenne kipróbálni és azt elég napi 1x szedni.
Az inzulinnak mi a mértékegysége??mert nem mindegy ...a metformint kiválthattad volna mert bár ugyanaz a hatóanyag de más a vívőanyag benne azt lehet h jobban bírnád mikor volt az utolsó terhelés?Holnap írok a diétáról bővebben.Mindegyik gyógyszernek a metformin a hatóanyaga csak más az összetétel.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
A ,,poén" az, hogy magán nőgyógyászhoz járok Pesten, aki ráadásul a G1-ben és még több helyen is dolgozik, plussz 2 magánrendelő.....
Most elkeserítettetek rendesen
Étkezés: 160 g-os CH diétát tartom, reggel és este 30/35 gramm, ebéd 55 körül, tízorai és uzsonna meg 15 gramm körül van. Dietetikusnál voltam, vele állítottuk össze.
A prolaktinra először 1 szem bromocriptint kellett szedni, most már elég a fél is, mert jó az eredményem, pedig az is katasztófa volt..
Akarták a Metformint is adni, de mivel kb ugyanaz, mint a Merckformin, ki se váltottam inkább.
Plussz bejött vérnyomás és vese probléma, így a gyógyszereket se tudtam folyamatosan szedni,mert a vese miatt olyan vizsgálataim voltak.
Az inzulinos eredményeim:
éhgyomri vércukor: 4,9
éhgyomri inzulin: 13,5
inz. index: 2,94
60 perces:
vércukor: 7,7
inzulin: 265,6
inz. index: 90,89
120 perces:
vércukor: 5,8
inzulin: 75,9
inz. index: 19,56
Az attól függ kinek milyenek az értékei mennyi a tulsúlya (ha van) van akinél pl. lecserélik a merkformint mert nem bírja én a 3x850-től cefet rosszul voltam azt hittem megpusztulok csökkentés után jobb lett most 2x500-at szedek.
Én spec sokáig szedtem 3x850- et és semmi bajom nem volt tőle.
A magas prolaktinra kapsz valamit?Hogy néz ki egy napi étkezésed időpontokra és ch tartalomra lebontva?
Szia!Én voltam ott a fórumon 2 éve tudom h IR-em van + magas prolaktin.Előszöris hol kezelnek?A fogigátló nagyon nem jó nekünk ez nem oldja meg a problémát,a 3x850mg merkformintól nem csodálom h rosszul vagy mennyi volt pontosan az inzulin és cukorszinted,2vagy 3 pontos terhelést csináltak?Az orvosod nem lehet valami észlény jól összekutyulták Neked a dolgokat.Persze hogy nem javulsz ha ezek mellett fogigátlót szedetnek veled az az Ir-re olyan mint olaj a tűzre.
Szia!
Nézz be az Inzulinrezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? elnevezésű fórumba, ott a lányok tudnak Neked segíteni a kérdéseidben.
További ajánlott fórumok:
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- Nem lát el az ügyelet. Most mit csináljak?
- Hétvégén bulizni voltam a volt pasim haverjaival, az egyik a "barátnőm" barátja... tanácsot kérek, most mit csináljak?
- Mit csináljak, ha új lakásba költöztünk és nappal el volt a kutya egyedül, de most éjszakás vagyok és látom a kamerán, hogy sír?
- Most mit csináljak?