Implantátumos fogpótlás (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Nagyon szeretnék infót gyűjteni erről a témáról! Kérlek benneteket ha valakinek van bármilyen tapasztalata azt ossza meg velem!!!
Sziasztok!
A felső fogsorom egy kisebb szabályoszásra szorulna, ugyanis a középső metszőfogaim mellett lévő oldalsó metszőfogak egy része a középső metszőfogaim mögött helyezkedik el. Ez esztétikailag sem szép, valamint nem tudom kellően tisztítani(nem férek hozzájuk), így gyorsabban romlanak ezek a fogak. Fogszabályozót már nem szeretnék, ezért arra gondoltam,h az oldalsó metszőfogaimtól megszabadulhatnék és és impantátummal pótolhatnám ezt a két fogat. Volt esetleg valakinek hasonló problémája, amit azóta megoldódott. Ha, igen, hogyan? Próbálok feltenni képet, hogy mégis hogyan néz ki.
Sajnos az alsó jó fogaimat 9 hónapja alul ki kellett húzni:(
Csúnya ínygyulladást kaptam és meglazult a fog,a panoráma röntgen mutatta,hogy a csontból is kimozdult.
Semmi lehetőség nem volt,csak a húzás...
Azóta küszködök a fogsorral,már 3 is van,de nem tudtam megszokni:(
Most alul 5 db lett beültetve és arra megy majd a körhíd...
Fent van pótlás ,mert 2 fogam hiányzik.
Még benne a varrat,majd szerdán szedik ki.
Pépes ételeket eszek,rágni nem tudok,nem is lehet erőltetni.
Itt körül mozognak az árak....drága mulatság...
Nagyon nehezen szántam rá magamat,remélem meg lesz az eredménye...csak az a baj,nagyon türelmetlen,rossz beteg vagyok:(
Ki lehetett bírni,kaptam injekciót közben is.
5db implantátum lett beültetve...
Szerdán lesz a varratszedés,aztán várjuk a csontosodást.El kell telni 3 hónapnak,mire a híd rákerül...
Nem olcsó mulatság,változóak az árak,érdemes több helyen megnézni.
Túl vagyok a beültetésen,tegnap történt...
Jó lenne valakivel megbeszélni akinek van ilyen tapasztalata...
Látom, "meghalt" a fórum,de azért ha olvastok írjatok tapasztalatokat,mert alul meg szeretném csináltatni,de nagyon félek....
A kilökődéstől,árától,fájdalomtól,végeredménytől...
Akár negatív,v,pozitív tapasztalatokat is osszatok meg velem!
Előre is köszönöm.
Várom a hozzászólásotokat,tapasztalatokat,akinek már csináltak implantátumot.
Sajnos az alsó fogaimat ki kellett húzni és ideiglenes fogsort kaptam:(
Nagyon szörnyű...
Olvastam ,hogy több helyen is végeznek beültetést.
A mini implantátum érdekelne leginkább,ami gyorsan,fájdalommentesen történik.
Van e Békéscsabáról aki járt Dr.Bajusz Norbertnél?
Szia.Érdeklődd meg,mennyiért csinálják abban a kórházban,amiről írtál.Én néhány fogorvosnál érdeklődtem,és mindegyik 130000-et mondott egy implantátumért.
Ha érdekel,a dokim nevét megírom priviben.Nála is 130000Ft volt,de rutinosan dolgozik,és állítólag még eggyel se volt gond,amit betett.
Sziasztok!
Voltam varratszedésre,minden rendben.Újra azt mondta a doki,semmi baj nem lehet a beültetéssel.
Engem a párom biztatott erre,mert én még hanyagoltam volna,mert 2csiszolással még lehetett volna pótlás.
Hát a 4 beültetés kicsit sok,de elaltatnak,ha kell.Szerintem a szépségért,és főleg az egészséges rágásért mindent meg kell tenni.
Üdv nektek.Majd írjatok!
Sziasztok!
Ti már előrébb jártok a dologban, mint én ! :-) Én éppen most járogatok a fogdokimhoz általános kis "tömögetésre", fogkőlevételre stb. és kérdezte tőlem, hogy nem e szántam el magamat - ugyanis már kb. 3 évvel ezelőtt beszéltünk róla! Én "benne lennék", de a párom (!!!) nem szeretné ! :-)Én is próbáltam belekötni ebbe a beültetéses témába, de a dokim teljesen megnyugtatott, azt mondta, hogy nagyon kevés ember van, akiknek nem fogadja be a szervezte a titánt, azt mondták, hogy csípőprotézisnek is azért ezt az anyagot használják, mert ez a "legemberebb barát" anyag, amit az emberi test hajlandó befogadni!...nekem még azt is mondta, hogyha netán az első beültetés sikertelen- kilökődik- akkor garanciában a műtétet pár hónap múlva ingyen ismét megcsinálja !!...de még hezitálok !!
Szia!
Én is pár napja indítottam egy hasonló fórumot:1válasz érkezett.
Nekem lényegében maga az implantátum beültetés megvolt 1héttel ezelőtt,és csak arról tudok véleményt írni:kevesebb időbe tellett,kevesebb utófájdalom,feldagadás,mint pl.a 7-es fogam kivésése után.Szóval abszolút nem volt megerőltető.Én a továbbiaktól félek,nehogy begyulladjon,ne "bírja"a szervezet.A doki szerint semmi nem lesz,de én hallottam negatív tapasztalatokat.
Te hol tartasz?
Sziasztok !
Valakinek volt már "szerencséje" implantátumos fogpótláshoz ?
Véleményeket, tapasztalatokat szívesen olvasnám mielőtt belevágok!