Kivehető fogpótlás vagy implantátum? (beszélgetős fórum)
Anyukám a kivehető mellett döntött - anyagi okokból. (Bár akkoriban talán még nem is volt ennyiféle lehetőség, és neki az első fogai még megvannak.) Ha probléma van vele, vagy pl. még 1 fogát kihúzzák, gond nélkül javítják, toldják a kivehető fogsort.
Én idegenkedem tőle, de ő használja, ő pedig elégedett vele. :)
Sajnálatos módon én is szenvedek a fogaimmal minden igyekezetem ellenére. 31 éves vagyok, de már húztak kettőt és gyökérkezeltek is hármat. Az implantátummal nem volt gondom, nem gyulladt be.
Én csak a legvégső esetben választanék kivehetős pótlást vagy hidat.
Nekem van egy implantátumom, és a nyár folyamán kapok egy újabbat, mert van egy hiányzó fogam hátul.
Egyfázisút ültettek be. Ez annyit tesz, hogy egyben van a műgyökér és a csavar, amire a korona kerül. Ennek köszönhetően nem kellett utólag feltárni sem vágni az ínyt. 5 éves, panaszmentes, fájdalmam sem volt utána.
Sajnos nem mindenki alkalmas rá, illetve nem is minden rendelőben készül ilyen technikával.
Mit ajánlottak?
Nekem azt, hogy a térdemből vesznek ki csontot. na, azt aztán nem!
Németországban ilyet nem is hallott a fogorvosom.
Nekem mást ajánlottak, elment tőle a kedvem. Igaz, csak 1 hátsóról lett volna szó, inkább hagytam üresen, úgysem látszik. Végülis 25 éve hianyzik, ezt a kis időt kibírom 😀
FI még fiatalnak tűnik.
Nekem implantátum van. All-on-4 eljárással.
Kivehetőt nem szerettem volna semmiképp.
További ajánlott fórumok:
- Van-e valakinek fog implantátuma? Véleményeket várok :)
- Hogyan lehet bizonyítani, hogy a fogorvos elrontotta a fogpótlást?
- Fogászati implantátum (mivel a tervezési fázisban vagyok, a többi a hozzászólásban))
- Kerek vagy csepp implantátum?
- Kerek vagy anatómiai implantátum?
- Rokkantnyugdíjasnak az SZTK fogászatán kevesebbet kell fizetni részleges fogpótlásért vagy hidas protézisért?