Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Íjászat (csigás)! Milyen izmokat mozgat meg? (tudásbázis)
na de jó, hogy van egy ilyen téma is.
engem is kezd érdekelni az íjászat(csigás)
Martin tényleg jó márka valamint a PSE és Bear is.
ezek közül nézegetek magamnak, ha vannak még itt íjászok, írjanak mert tapasztalatra lenne szükségem ez ügyben.
Egy készítő. Telefonszámot tudok adni,megbeszéled vele.
Szia! Milyet tudsz és mennyiért? Nekem ez a Martin Jaguar tetszik!
Martin reflexíjat nézem! szerintetek?
[link]
nem találtam az Enese íjat
de ugye nem kell engedély ezekhez
áhá, nézem is ezeket már azonnal! :D
Kassai Medve a 45-ös, magamnak egy Grózert szeretnék.
Ajánlanám a Hunting bt weboldalát, és ott az Enese típust, kimondottan női íj kezdésnek 35 fontot
vadász reflexíj? most azokat nézem! 45fontos?
és amúgy kell engedély rá?
Én 45-ös tradival szoktam lőni, de nekem már az is sok.. :) a 30-35 az pont kellemes :)
értem! köszönöm a válaszokat! :)
hátizom az van, rendesen, azzal nincs gond!
elfoglaltságnak szeretném én is végülis, de nem baj, ha formálja a karomat! :)
Végül is a holtpontig tényleg nehéz, az igaz. De aztán már tovább húzni, meg megtartani pont a csiga miatt már nem annyira. Nem?
Első neki futásra talán tradicionális v. reflex íjjal kellene próbálkoznod,utána jöhetne a csigás. Elsősorban jó gerinc, jó állóképesség és hátizom kell hozzá.Nőknél 50-60 fontos a csigás íj,ffiaknál jóval több mert nagyon nehéz kihúzni.Nekem 33 fontos tradis íjam van.Nagyon szeretem de az utóbbi időben sajnos egyre kevesebbet használom.De nagyon jó elfoglaltság.
Amit megtanultam, hogy csak húzóizom létezik. Toló nem. Ha valamit tolunk, akkor az is izom összehúzással történik.
Szóval azt érdemes megnézned, hogy egy ilyen mozdulatnál milyen izmok húzódnak össze :)
Hát, bicepsz, hátsó váll. Esetleg egy kis hasizom.
Amúgy a csigás íj nagyon kevés terhelést jelent a karnak, meg az izmoknak, így nem éppen egy fittnes alakformáló sportág :)
Sziasztok! Szeretnék íjászkodni, hátha az szépen formálja a karomat...Érdekelne a téma, minden téren! :) hol tudok jó íjat venni, mennyibe kerül, milyen fontos legyen, hogy ki tudjam húzni stb...és persze, hogy milyen izmokat mozgat meg?
További ajánlott fórumok: