Ige - mely a lelkedet érintette meg (beszélgetés)
Nagyon szeretem olvasni a Bibliát. Minden kérdésemre megadja a választ.
Kedvenc idézetem:
"...tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát."
27.
A ki vermet ás másnak, abba belé esik; és a ki felhengeríti a követ, arra gurul vissza.
1Kor 15,33
Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok.
Lk 22,42
Mondván: Atyám... mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!
Lk 1,38
... legyen nékem a te beszéded szerint...
10. Lk 6,45
A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.
Hit gyülekezetében még nem voltam. Nem is tudok róla, hogy lenne a közelemben.
Nemrég olvastam egy rövid publikációt arról, hogy az iszlám a leggyorsabban növekvő vallás, mert míg a muszlimok között 8 feletti a természetes szaporulat, addig nálunk alig van 1 felett, vagyis feleződünk.
Namost, aki ismeri a hatványozást, kicsit ért a matekhoz, könnyen kiszámíthatja, hogy mi lesz az eredmény.
Ezért fontos, hogy megnézzük, hogy ahová járni szeretnénk, ott a Biblia tanításairól van szó, vagy valami teljesen másról. A nyár folyamán 3 közösség előadásait, istentiszteletét is hallgattam, mindhárom tetszett. Ebből kettő van a közelemben, és amelyiket végül választottam, az az volt, ahol szimpatikusabbak voltak.
Fontosnak tartom, hogy közösségben is éljük meg a hitet. Ugyanilyen fontos, hogy mi magunk alakítsunk ki Istennel személyes kapcsolatot az ima, és a Bibliaolvasás által.
Nagyon jó bibliai anyagok vannak a neten, akár előadások, akár kiadványok (könyvek, füzetek) formájában.
Azert nem szeretnék konkrét közösséget írni, mert szerintem nem a hovatartozás határozza meg, hogy ki mennyire van közel Istenhez.
Én a lakhely szerinti legközelebbi olyan gyülekezetet választottam, ahol a Bibliából beszélnek. Több helyre elmentem, és ez volt legszimpibb, vagy inkább praktikusabb.
Ez mit jelent?
(Persze, csak publikus.)
Nemrég kezdtem járni, és mostanában tervezem, hogy egy-egy témában meghívok hasonlóan gondolkodó embereket magunkhoz Biblián alapuló beszélgetésre.
Ilyen témákban gondolkozom, hogy mi a valódi szabadság, (lehet-e szabad aki a bűn rabszolgája?)aztán a gyereknevelés, (szükség van-e, és ha igen, akkor milyen korlátokra) vagy a boldog családi élet (férj, feleség szerepe, feladatai, egyedül, mégis boldogan, házasságban, mégis mahányban...).
Nagyon jó! Nem mindegy, hogy honnan veszi az ember a "bölcsességét".
Máté 15
8Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem. 9Hamisan tisztelnek, tanításuk csak emberi parancs."
..13...így válaszolt nekik: "Tövestül kitépnek minden növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. 14Hagyjátok őket! Vakoknak vak vezetői! De ha vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik."
További ajánlott fórumok:
- Hagyatéki tárgyalást az illetékes önkormányzat hivatalból intézi, vagy az érintetteknek kell közjegyzőt keresni?
- Őszi-téli depresszió enyhítésében mi vált be nektek (akik érintettek)?
- Olyanoktól szeretnék kérdezni, akik érintettek voltak hasnyálmirigyrákban
- Ortorexia-Aki tudja, hogy érintett, vagy szeretné megtudni mi ez, vagy ismer érintettet, szóval bárki akit érdekel, beszélgessünk róla! :)
- Melyik az a testrész, amit a legutóbb érintettél meg magadon?
- Munkanélkülin keresztüli vegyesbolti eladó tanfolyam. Akik érintettek, jelentkezzenek légyszi!