Ortorexia-Aki tudja, hogy érintett, vagy szeretné megtudni mi ez, vagy ismer érintettet, szóval bárki akit érdekel, beszélgessünk róla! :) (beszélgetés)
Talán alkalmazott bioszból?Nem tudom...Ja,anat és biosz.Átnézem,aztán gyüszök vele,ha van valami.:S
Ja,tudom,hogy kór,csak...erről az jutott eszembe,hogy még ami normális,azt sem tudom...:S :(
Ezt nem valószínű, hogy szövettanból tanultátok, mert ez kórszövettan (patológia).
Nézd át azt a szövettani anyagot, ami volt már.
Fú...pont ezen húztam ma az agyam,hogy mégsem volt jó ötlet elizélni a hystologiát a fene vigye el...De az az igazság,hogy már akkor sem értettem egy büdös szót sem belőle,csak bemagoltam,meg gyorsan ki is szórtam,hát semmit nem mondott...Bezzeg most a tápcsatorna motilitásnál csak lesek...:S A franciskákat is...:(
De hogyan pótoljam?Már így is előrevettem a jövőfélévi anyagot az élettani idegrendszerből,hogy megértsem a tápcsatorna szabályozását.Az anatómiából tanultak egyenlő egy felsorolással,az nem adja le az élettani jelentőségét,pedig funkcionálisat tanulunk...de ha most még egy hystologiát is beveszek mellé,tuti nem végzek a vizsgára vele...Vagy talán a nagyra igen.Csak még ott az anat is...hát ne kapjak hülét,hallod-e...Pedig kéne valamit konyítanom hozzá.:S
Ah...élettan orrvérzésig...:S
:)
Vannak olyan sejtek, amik nem nagyon proliferálnak felnőtt korban, a zsírsejtek ilyenek. Hogy az inzulin növeli-e a proliferációs rátájukat, nem tudom, de szerintem nem.
" sok tényezőből én az inzulint akkor is kihúzom,mert még egy hyperinsulinaemia is következmény, hátterében abdominális elhízás miatti insulinrezisztencia áll." - ok, de ez már a kettes típusú cukorbetegség. Ha egyébként inzulinrezisztencia áll fönn, akkor az inzulin sejtproliferációt fokozó hatása is csökken (ehhez az inzulin jelátvitelét kell ismerni), persze adott inzulinkoncentrációra vonatkoztatva.
"A lipoma hogy jön ide?"
Tipp.Vagy nem tudom,hogy az inzulin amiatt,hogy sejtproliferációt okozhat,de ezt sem önmagában teszi...miféle rákhoz karcinogén...:(
A sok tényezőből én az inzulint akkor is kihúzom,mert még egy hyperinsulinaemia is következmény, hátterében abdominális elhízás miatti insulinrezisztencia áll.Tessék lefogyni.De az nem oké,hogy normál BMI-s (többségében) nők,elfordulnak a szénhidráttól,mert az inzulin a soktényezők egyike.Ez így ahogy van nem igaz.Az obesitas,az igen.Az lehet ok.De ha az nincs ,akkor nincs hyperinzulinaemia sem.Érted mi a bajom?
Nem, nem vagyok, akár elhiszed, akár nem.
"A kóros valóban sosem jó,de...attól még nem az inzulinnal,(vagy épp a gasztrinnal) van a baj,ahogy egyes "szakértők" állítják." - hozzájárul. Sok esetben nem lehet kijelölni egy adott okot, ami felelős egy betegsé kialakulásáért, hanem sok tényező együttesen.
A lipoma hogy jön ide?
OK!!!
:)
Dehogyisnem vagy otthon...:)
A gasztrin rövidtávú hatása a fedősejtek HCl termelése,hosszútávó hatása pedig,mint növekedési faktor a fedősejtek proliferációját okozza.Ha azt mondom,hogy Zollinger-Ellison syndroma?Vagy épp a microcarcionid...Dehogyis nem tudod...;)
A kóros valóban sosem jó,de...attól még nem az inzulinnal,(vagy épp a gasztrinnal) van a baj,ahogy egyes "szakértők" állítják.Hanem ami tartósan magas szintet okoz,bár az inzulinnál még ekkor sem törvényszerű egy lipoma,nem úgy mondjuk a gasztrinnál a felsoroltak,de annak is megvan a maga kóroka,csakúgy nem lesz tartósan magas a szintje.Azért veszélyes és visszataszító az áltudományosok részéről ezekkel riogatni,mert a táplálkozásban alapvető élelmiszerektől igyekeznek az embereket teljesen feleslegesen megfosztani,erős alapot húzva az ortorexiának,ami valóban nem testképzavar,valszínű elírhattam,hanem egy erős fóbia a betegségtől és az egészség durva hajkurászása.Ez elég sok pénzt hajt a csalók malmára,ezt te is tudod.:(
Bocs, ezt a gasztrinosat nem értem, nem vagyok otthon ezekben.
A sejtproliferációról: valóban a sejtek egy része proliferál, ez hozzátartozik a szervezet működéséhez, de ettől még a túlzott proliferáció kóros lehet.
És akkor ez alapján beleköthetünk a gasztrinba is...:O
Itt talán kicsit törekedjünk egy kis psziho-disinhibitiora kedvenc dokim,ha lehet...:)
Egyébként pont "kedvenc" hsz.olóm ebben a topikban gondolkodtatott el és jöttem rá,hogy mi ez a nagy szakember-pumpa,ami megindult etéren...Ezek az áltudományos bizniszelők(azt gondolom ő is az...Khm...) az emberek félelmeiből akarnak meggazdagodni, jelentős kárt okozva az egészségi állapotokban is,terhelve a büdzsét ezzel,másrészt az állam el van törvényileg kötelezve az egészségvédelemre,úgyhogy ez a minimum,amit meg KELL tennie...
De ha akarod,van egy újabb biznisztippem már megint a múltkori Fe2+-os után...
Kellene egy hordozható iv.infúziót kifejlesztenünk a glükóz folyamatos iv adagolására a GLP1,GLP2(tudom ez utóbbi még nem bizonyított)inkretin hatásának elkerülésére,ami kifejezetten a p.o-s glükózbevitel miatt van(GLP1 bizonyítottan)És akkor beállhatunk a "karcinogéneket" szajkózok táborába mi is egy kis stex reményében,sőt gasztrin miatt egy multi-változatot is alkothatnánk a "piszok" dekarboxilezett aminosavak miatt...Na,mit szólsz?Pénteken inkább ezt intézzük...;) Garantált milliók...:P :D
Na maradjunk annyiban,hogy élni kell.A sejtproliferáció pedig része az életnek,mi több: annak szoros mutatója.Sem oka,sem eredménye a kóros változatnak.Amúgy is naponta hihetetlen mennyiségű(nem emlékszem,szánom-bánom: nem jegyzeteltem le)daganatos sejtet fagocitálnak a makrofágok egészséges emberben is.Sikerrel.Hogy ki lesz beteg és ki nem,a jó ég tudja.Marad a remény és a ténylegesen egészséges életvitel.Ez utóbbi nagyon-nagyon preventív mindennel szemben.
Jelszó: "Élek és ezt más is túlélte már!" ;)
További ajánlott fórumok:
- Ige - mely a lelkedet érintette meg
- Hagyatéki tárgyalást az illetékes önkormányzat hivatalból intézi, vagy az érintetteknek kell közjegyzőt keresni?
- Őszi-téli depresszió enyhítésében mi vált be nektek (akik érintettek)?
- Olyanoktól szeretnék kérdezni, akik érintettek voltak hasnyálmirigyrákban
- Melyik az a testrész, amit a legutóbb érintettél meg magadon?
- Munkanélkülin keresztüli vegyesbolti eladó tanfolyam. Akik érintettek, jelentkezzenek légyszi!