Igaz, hogy a munkáltató fizeti a gyes-t? (tudásbázis)
Ha próbaidő alatt mondok fel, akkor is vissza kell fizetnie a támogatást?
Szerintem nincs teljesen tisztában a dolgokkal, mert ő azt hiszi neki kell fizetni a gyest.
És azt mondta, ha letelik a gyes idő akkor járulékmentes leszek, s újra felvenne.
Ne haragudja az előző hsz-om miatt, nem olvastam el figyelmesen, hog ypróbaidős vagy. A közös megegyezésről:
amikor leépítés miatt én is belementem tapasztalatlanságból a közös megegyezésbe, utána a munkaügyön nem voltam jogosult kerethiány miatt semmilyen tanfolyamra, mert azok élveztek elsőbbséget, akiket elbocsájtottak. Most már más a rendszer, de meg kell értened, hogy nem véletlen, hogy a munkaadók annyira preferálják a közös megegyezést. És ebben a játékban ami a munkaadódnak pénzügyileg, vagy hírnév, vagy bármi más tekintetében jó, az neked rossz. Ilyen egyszerű ez. Amúgy nem értem teljesen ezt a felmondásosdit, hiszena próbaidő alatt mindenféel indoklás nélkül felmondhat bármely fél, de ha ezt nem akarja, akkor egyszerűen nem hosszabbítja veled a szerződést. Ha ez azzal jár, hogy vissza kell fizetnie a támogatást, amit kapott, és ezért nem akar így eljárni, ahhoz neked mi közöd? Miért kéne az ő érdekeit nézned? Ki várhatja el tőled, hogy terhesen önként és dalolva lemondj a munkalehetőségről? a próbaidő letelte után pedig egész egyszerűen nem rúghta ki.
Abban az esetben, ha ő tudta, hogy terhes vagy, amikor felvett, de valamiben elszámította magát, a legjobb tanácsom az, hogy semmiben se könnyítsd meg a dolgát, ha egy fillér nélkül az utcára akar tenni. Kicsit másképp gondolkodnék a terhesség helyzetének kihazsnálásáról abban az esetben, ha titkoltad volna a terhesésged előtte, de nem ez a helyzet.
Ennyi! Így van! Semmit nem tudsz tenni szerintem. Ő el fog engedni, és megteheti. Azért akarja, hogy te mondj fel, mert akkor nem kell vissza fizetnie a pénzt, amit a startra kapott. De te jól pórul jártál, mert a start kártyádnak lőttek!!! Én azt hiszem legalább is:(
Sajnálom! :(
De a gyest azt tényleg nem ő fizeti!
Megemelték a béredet januárban az ajánlott minimálbérre?
Mert, ha igen, akkor a munkáltatód kap a Szoci adóból kedvezményt rád, és ha felmond neked akkor azt vissza kell fizetnie.
További ajánlott fórumok:
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- Hogy tudhatom meg, hogy a munkáltató fizeti-e utánam a kötelező magánnyugdíjat és egyéb járulékokat?
- Ha egy cég felszámolás alatt áll, akkor az én járandóságaimat a munkáltatóm igényli meg és ő fizeti ki nekem, vagy a Munkaügyi központ?
- Dec. közepétől táppénzen vagyok. Az első 2 hetet a munkáltató fizeti, vagy megelőlegezi a TB?
- Mikortól fizeti a munkáltató a TB-t a dolgozó után?
- A munkáltató, ha nem fizeti ki a túlórákat, akkor köteles azt szabadidőként kiadni a munkavállaló számára?