Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet? (beszélgetés)
ARNI módszer stroke túlélőkért
Gyógytornászoknak,
és sztók túlélőknek ajánlom egynapos oktatás keretében a beteg és a hozzátartozó elsajátíthatja ezt az itthon még alig ismert de külföldön TB által támogatott rehabot. Évente 4 alkalommal tart itthon ilyen felkészítő tréninget.Visszanyerhetik elvesztett kognitiv készségüket.
Pásztor Gabriella
Gyógytornász, Senior ARNI Instruktor
E-mail: gabi0524@gmail.com
Teljesen logikusnak tartom, hogy aki vezet, az vásárol is.
Nálunk nincs autó. A bolt elég messze van, ezért alakult úgy, hogy - még az iskolai nyári szünet alatt anno - a gyerek járt inkább vásárolni, ha már tanév közben nem tudott ebben segíteni. Gondoltam, nem is baj, ha megismeri kicsit az árakat meg hogy mihez mi kell nagyjából.
Most meg azért vásárol ő, mert mégis ő a fiatal. Persze amikor 4 műszakba járt, nem vártam el tőle.
Igen, erre nagyon is jó.
Itt azért a szomszédok is figyelnek egymásra. Az sem védhet ki mindent, de mégis egy esély.
A jelző se feltétlenül jó.
Anyut az éjszaka közepén költögette egy vadidegen. (Álmában megnyomta a gombot.)
Amikor agyvérzést kapott, nem érzékelte, hogy segítséget kellene hívnia.
Ilyen is van...
Itt nálunk, az idősek havi díjért kapnak egy jelzőt, ha valami gond van, segítséget kapnak.
De itt van, nyugdíjas otthon, napközi, házi segítő.
A lakók figyelnek egymásra.
Akinek nincs senkije, vagy nincs a családnak ideje az "öregre", az sincs magára hagyva.
:(
Jobb, ha gyűjtesz egy nyugdíjas otthonra...
Sokan a biztonság, a társaság miatt választják ezt.
Ha tisztességesen bánnak az emberekkel, nem olyan rossz az!
Itt van a közelünkben, általában semmi gond vele.
Kicsi korától látta, hogy a beteg családtagnak segítünk.
És nem egy személy feladatköre a bevásárlás.
Azt is látta, hogy amikor én dolgozni jártam, a rokkant férjem meleg étellel és tiszta konyhával várt haza.
Amikor kolis volt, a hétvégén, mikor hazajött, kettőnknek hozta a kávét az ágyba.
Utána már csak nekem, de ha ő megy munkába, én viszem neki a meleg teát ébredéskor. :D
Az én fiam rendszeresen vásárol. Amikor mostanában beteg voltam, meglepetésként mézet is hozott nekem, mert eszébe jutott, hogy azt kapott ő is kicsiként, ha megfázott. Narancsot sem egy-két szemet, hanem bőven.
Lázasan nem kellene bolyonganod, mert a szövődmény igenis lehet halálos.
Pedig nem lettek volna olyan nagy kivánságaim :
kértem, csináljon kávét, nem főzöttet, hanem nescafét, és hozzon pár félkész vagy konzerves terméket a spárból hogy ne kelljen a főzéssel küszködnöm.
És még nem is mondhatom, hogy rossz gyerek ( 27 é ) a maga módján szeret engem. Ja és hozzáfűzte, ha elmegyek hozzak neki cigit.
Ugyanezt a kérdést tettem fel két nappal ezelőtt... influenzásan kómában hevertem és egy pohár vízre nem számíthatok. Igaz, mi ketten vagyunk és férjem még dolgozik, talán ha itthon lesz, olykor rám nyitja az ajtót. Gyerek több száz kilométerre, sőt most éppen 7400-ra. Ha nem segítenek, akkor így jártunk.
Persze te, amíg élsz, törölgeted mindenki fenekét...
őszintén szólva aggaszt, mi lesz ha idős illetve beteg leszek.
3-4 napja lázas influenzás vagyok, nagyon jól esik a fekvés, a pihenés. Fiókámat próbáltam rávenni, hogy hozzon az üzletekből ezt azt, hogy ne kelljen elmennem. Nem sikerült, én mentem el féldöglötten bevásárolni.
OK ez tudom, nem egy halálos betegség, de azért felmerült bennem, ami szerintem minden fiús anyába, hogyha ne adjisten 20- 25 év mulva leesnék lábról, akkor egyáltlán kire is számithatnék.
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Indigó gyerek a családban
- Miért ér többet egy gyermek egy több gyermekes családban?
- Társas magány - egyedüllét érzése a családban
- Alkoholista a családban, mit lehetne tenni, hogy befejezze az italozást?