Idős embernek háziállat (beszélgetés)
Nem vitatom, hogy jóindulattal ajánlottad anyukádnak, hogy lehetne valamilyen állata. Egy állatról való gondoskodás tényleg jó hatással tud lenni idős emberekre. De ha - mint írod - tiltakozik, akkor annak oka van.
Nem tudom, hogy anyukád azért tiltakozik-e, mert úgy érzi, hogy képtelen lenne ellátni az állatot, vagy nem is lenne alkalmas rá, nem érezne iránta kötődést.
Csak azért, hogy legyen kihez szólnia, nem szabad állatot vállalni.
Az állat hatalmas felelősséget igényel.
Hova teszi, ha utazik, ha netán kórházba megy?
1 cicát még ott lehet hagyni 2 napra étellel, itallal, de egy kutyust nem.
Mindig segítséget, szívességet kellene kérni.
Ezt neki kell eldönteni.
Mondjuk én ismerek olyat, akinek sosem volt házikedvence, és öregkorára kénytelen-kelletlen csak befogadott egy kiscicát, amit azóta természetesen imád. De mindenki más. A te anyukádnál nem biztos, hogy így sülne el.
Kertes házban lakom, saját kedvenc nincs...de..a sok kóbor macska jelzi, hogy megúnták őket..
Minél idősebb a gazdi, annál nehezebb gondozni a házi kedvencet.
Ha nem szeretné, akkor nem.
Én 72-éves vagyok.most van egy féléves gyönyörű szürke cicám.
Meg van egy kutyus 5-éves.
Ha velem történik valami, lesz aki gondjukat viseli.
De jóóóó, hogy itt ez a cica, imád hízelegni, imádom.
Nem vagyok èn normális, 72-èvesen, kicsi cica.
De az vagyok, mert kárpótol minden fàjdalomért.
Akkor is menni kell ha fàj.
Ha ő nem szeretné, akkor semmiképpen. Illetve arra is kell gondolni, hogy ha ő meghal, akkor kinél lesz az állat, mert az nem megoldás, hogy majd lesz valami, kiasszuk az utcára, majd az állatvédők elviszik, stb.
Felelősen kell dönteni.
De mivel ő nem szeretné, így okafogyott a kérdés.
További ajánlott fórumok:
- Írd le, hogy milyen fajta és hány háziállatod van!
- Patkány, mint háziállat?
- Éljek úgy, ahogy nem szeretnék és üljek itthon, mert háziállatom van és egyedül maradtam velük?
- Milyen háziállatotok van?
- Milyen háziállatotok van?:-)
- Idős embernek naponta injekció beadása hogyan oldható meg, ha a hozzátartozók nincsenek a közelben?Háziorvos utalhat ki egy nővért?