Identity (beszélgetés)
Csak viccből írtam azt a szót... :) Bocsi! :)
Igazad van, nem ezért indult a fórum, engem az érdekel, kinek mit adott vagy nem a játék, ez a lényeg.
Szerintem én túl sokat vártam tőle, vagy nem is így képzeltem el, nem tudom, kicsit csalódtam benne, ez az igazság. De az is lehet, hogy a játékosok nem voltak a megfelelőek, ezt nem tudom. Érdekel más véleménye is.
Például volt-e olyan, aki a férjével, párjával játszott. Úgy gondolom (nem tudom, ez igaz-e), hogy vele más minőségű a kapcsolat, esetleg jobban (vagy éppen kevésbé) nyílunk meg előtte... Nálunk egy hete itt rostokol a játék a szekrényben, még nem sikerült időt szakítani rá, de mindenképpen szeretnék vele játszani egyet. :)
Nem szokásom kijavítani másokat, most viszont mivel ezt nem csak mi olvassuk ezért mégis kérlek ezt vedd figyelembe:
design=dizájn(magyarul fonetikusan).
Lehet vitatkozni az árán, de szerintem nem a mi dolgunk eldönteni mennyit ér. Ha nem tetszik, nem kell játszani vele. Ez valóban nem egy átlagos társasjáték, néha bizony nem szórakoztató, inkább elgondolkodtató.
Persze mindent lehet igénytelenebbül is elkészíteni, de azért ne felejtsük el, hogy jobban eladható egy mutatós áru, és a figyelem felkeltés szempontjából sem utolsó a design.
Nagyon sok előkészület kell ahhoz, amig egy játék megjelenhet a piacon. És persze az sem olcsó.
Na, végre kipróbáltam!
Elég érdekes játék... 9-en jöttünk össze a végére, ebből egy házaspár volt, 3 fiú, 6 lány. Nem tudom, ez fontos-e. Elég jól ismerjük egymást úgy általában (vagyis azt gondoljuk). Igazából azért akartuk annyira ebbe a közösségbe behozni ezt a játékot, hogy kicsit megnyíljunk egymás előtt - nos, ez nem sikerült... A szabályokat a játék közben elvetettük/megváltoztattuk, pl. a bölcsességkártyákkal nem tudtunk mit kezdeni, szerintem annak nincs sok értelme (érdekes, hogy mégis abból van a legtöbb, 3-szor annyi, mint a többiből), így azokat nem nagyon húzgáltuk. Természetesen nem beszéltünk 5 percig egy témáról, pár szó csak, pörgettük a játékot. Talán épp ezért nem is volt őszinte és célravezető az egész. Nekem az tűnt fel, hogy a többiek kártyáit jobb volt hallgatni, mint a sajátomra válaszolni. Néha jöttek olyan kérdések, amikre alapból nem akartam válaszolni (szülőkről), olyanok, amire előttük nem és olyanok, amikre azért nem, mert úgy gondoltam, nem is érdekli őket. Amikor olyat húztunk, hogy beszéljünk egy másik emberről, akkor a pár a párjukról mesélt - nem extra -, a többiek meg kipécéztek egy csajt és róla, de ez nem szemétség volt, hanem vicces - szóval ez se volt szerintem őszinte. És a legtöbb gázos kérdést csuklóból passzoltuk, pl. mit nem kedvelsz ebben/abban, milyen szerinted ez vagy az - lényeg, hogy próbáljuk tapintatosan, ez az, ami nekünk szerintem nagyon nem megy.
A játékból nekem az jött le, hogy mi (= csoport) nem vagyunk (és sosem leszünk) egymáshoz valóban őszinték.
Hét, amúgy meg tetszik, és most azon ügyködöm, hogy a férjemmel kipróbáljuk. Erre azért nagyon kíváncsi vagyok. :) Ti játszottátok már a párotokkal?
Szerintem 40 ember,az legalább egy egész napos játék:)
Ha mindenki minden kérdésnél csak 5 percet beszél...
És van pár kategória.
Nem győznétek kivárni:)
Értem. És inkább a másikról tudsz meg dolgokat - és ez a jobb benne, vagy inkább magadról, és ez?
Egy barátnőmnek van játéka, már szervezzük a partyt... :)
Vannak különböző kártyák amelyek pszichológiai témájú feladatokat adnak. Beszélni kell kb. 5 percig egy témáról, amit a megadott kupacból húzol tetszőleges helyről. A játéktáblán egy általad kiválasztott bábu (szines kavics) segítségével lépsz annyit amennyit a dobókockával dobtál.De csak egyirányban mozoghatsz, az óramutató járásával megegyezően. A mezőkön a témakártyák betüi vannak, amelyikre lépsz abból a kupacból húzol.
A játék kb. 2 órát tart, a megválaszolt kártyáidat összegyüjtöd a játék alatt és a végén átnézed az egészet, és levonod a tanulságot...
Egész érdekes dolgok jöttek ki, de ezt hadd ne részletezzem...
Kb. ennyit tudtam írni a játékról.
Bocsi, de sokáig nem érkezett komment és kitöröltem a kedvenceim közül. Most, látom, megint beindult a fórum.
négyLM, mesélj, milyen volt!
(Ja, és játékom még mindig nincs... :( )
Hát ez érdekes...
Én szeretem tudni mit akar a másik,mik az álmai vagy éppen félelmei.
De elfogadom,hogy nem mindenki van így ezzel,nem vagyunk egyformák.
Pedig az őszinteség közelebb hozná az embereket....vagy éppen ellenkezőleg?.....
Lehet én is hiába venném meg...
Bár barátokkal,családdal is lehet nem csak a párunkkal.
Én játszanék veled:)
Utána néztem ennek a társasnak és nagyon jónak találom,főleg a mi esetünkben,ahol nagyon hiányzik a kommunikáció.
Mihelyt tudom megveszem,feltéve ha addig együtt leszünk még...